Ponedeljek, 30. november 2020, 11:56
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
16.12.2018

Vremenska napoved - 16. december 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > december > 16. 12. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 16. december 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 16.12.2018Popoldne bo jasno, proti večeru se bo od zahoda oblačnost zgostila. Čez dan bodo najvišje temperature od -3 do 2, na Primorskem do 7 °C.
Preko noči bo oblačno, v južni polovici države bo prehodno rahlo snežilo, v nižjih legah Primorske pa v glavnem rahlo deževalo.
Jutri bo zmerno do pretežno oblačno in suho, le na ponekod na južnem delu države bo dopoldne še možen rahel sneg. Na Primorskem bo zapihala burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od -6 do -3, na Primorskem do 3, čez dan bodo najvišje temperature od -3 do 2, na Primorskem do 8 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek bo precej jasno, po nekaterih nižinah v notranjosti pa se bo večji del dneva zadrževala megla ali nizka oblačnost. Na Primorskem bo še pihala rahla burja. V sredo bo zmerno do pretežno oblačno, več jasnega vremena bo na zahodnem delu države.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 20. do 25. decembra 2018

V četrtek in petek se bo prek severnega Sredozemlja pomikalo manjše ciklonsko območje. Ob koncu tega in v začetku prihodnjega tedna pa bodo naši kraji predvidoma znova pod vplivom območja visokega zračnega tlaka.

V četrtek bo oblačno s padavinami, predvidoma bo v notranjosti snežilo. Od petka dalje bo vreme suho in v glavnem oblačno. Postopno se bo nekoliko otoplilo.Sosednje pokrajine
Danes bo precej jasno. Zvečer se bo v krajih zahodno in južno od nas postopno nebo pooblačilo.
Jutri bo zmerno do pretežno oblačno. V krajih južno od nas bodo zlasti v prvi polovici dneva pojavljale padavine, v notranjosti kot sneg, ob morju pa kot dež. Ob Jadranu bo zapihala v glavnem rahla burja.


Gorski svet
Danes bo precej jasno z nekaj koprenaste oblačnosti, ki se bo zvečer zgostila. V sredogorju bo zlasti dopoldne ponekod megleno. V začetku bo pihal rahel veter severnih smeri, ki se bo dopoldne obračal na jugozahodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -5, na višini 2500 metrov pa približno -8 °C.

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno. Pihal bo severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -4, na višini 2500 metrov pa približno -8 °C.

Vremenski pojavi na dan 16. december:
16.12.1899
Večdnevno sneženje v večjem delu države se je umirilo, številne kraje je prekrivala zelo debela snežna odeja. Na Bledu je sneg segal 94 centimetrov visoko, v Cerknici so ga namerili 76 centimetrov, v Kranju 65 centimetrov in v Dravogradu 60 centimetrov. V Idriji in Postojni je bila največja višina dosežena dan prej, in sicer 90 centimetrov oziroma 70 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Rowley Shoals | detail bing