Ponedeljek, 30. november 2020, 11:34
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
15.12.2018

Vremenska napoved - 15. december 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > december > 15. 12. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 15. december 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 15.12.2018Popoldne bo jasno, le na vzhodnem delu države bo še nekoliko več oblačnosti. Veter bo oslabel. Čez dan bodo najvišje temperature od -2 do 2, na Primorskem do 7 °C.
Preko noči se bo povsod nebo zjasnilo, jutro bo po nekaterih nižinah megleno. Mrzlo bo, najnižje jutranje temperature bodo od -9 do -4, v krajih s snežno odejo do približno -13 °C.
Jutri bo v začetku pretežno jasno. Ponekod po nižinah bo dopoldne še megla, ki lahko predvsem v Ljubljanski kotlini vztraja tudi večji del dneva. Proti večeru se bo od zahoda oblačnost postopno povečala. Čez dan bodo najvišje temperature od -3 do 1, na Primorskem do 7 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz nedelje na ponedeljek in v ponedeljek dopoldne bo predvsem v južni Sloveniji prehodno rahlo snežilo, v nižjih legah Primorske pa v glavnem rahlo deževalo. Spet bo zapihala burja. V torek bo na vzhodnem delu države pretežno oblačno, drugje pa delno jasno.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 19. do 24. decembra 2018

V sredo bodo naši kraji pod vplivom območja visokega zračnega tlaka s središčem nad severovzhodno Evropo. V četrtek in petek se bo prek severnega Sredozemlja pomikal manjši ciklon in vplival na vreme pri nas. Proti koncu obdobja pa bodo naši kraji predvidoma znova pod vplivom območja visokega zračnega tlaka.

Od srede do ponedeljka bo večinoma razmeroma oblačno vreme. Verjetnost za padavine bo povečana predvsem v četrtek in petek in potem znova v začetku prihodnjega tedna. Ob koncu tedna kaže na rahlo otoplitev.Sosednje pokrajine
Popoldne bo v krajih zahodno od nas precej jasno, oblačnost se bo umikala tudi iznad drugih sosednjih pokrajin proti vzhodu. Burja ob Jadranu bo slabela.
Jutri bo precej jasno, ponekod po nižinah bo zlasti dopoldne tudi megleno. Zvečer se bo v krajih zahodno in južno od nas postopno nebo pooblačilo.


Gorski svet
Danes bo na Pohorju v glavnem oblačno in megleno. Drugje bo v začetku pretežno oblačno, dopoldne pa se bo od zahoda nebo zjasnilo. Pihal bo v glavnem zmeren severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -8, na višini 2500 metrov pa približno -13 °C.

Jutri bo večinoma pretežno jasno vreme. V začetku bo pihal rahel veter severnih smeri, ki bo dopoldne obračal na jugozahodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -5, na višini 2500 metrov pa približno -8 °C.

Vremenski pojavi na dan 15. december:
15.12.1986
Močno sneženje v višje ležečih predelih zahodne in severne Slovenije. Zjutraj naslednjega dne so na meteorološki postaji Vojsko nad Idrijo izmerili 65 centimetrov, v Logatcu 56 centimetrov, na Otoku pri Cerknici 49 centimetrov, na Planini pod Golico 47 centimetrov in v Ljubnem ob Savinji 40 centimetrov snega. Oseminštirideset ur prej na nobeni od naštetih postaj ni bilo snežne odeje.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Stonehaven | abc hiker