Četrtek, 3. december 2020, 13:52
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
14.12.2018

Vremenska napoved - 14. december 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > december > 14. 12. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 14. december 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 14.12.2018Popoldne bo na Primorskem v glavnem jasno, pihala bo zmerna, zlasti na Vipavskem zvečer občasno močna burja. Drugje bo oblačno, občasno bo rahlo snežilo, pogosteje v južnih krajih. Ponekod bo pihal severovzhodni veter. Temperature bodo od -3 do 1, po nižinah Primorske od 2 do 7 °C.
Jutri dopoldne bo rahlo sneženje povsod ponehalo. Čez dan se bo od zahoda jasnilo. Veter bo oslabel. Zjutraj bodo najnižje temperature od -7 do -1, ob morju in na Vipavskem približno 3, čez dan bodo najvišje temperature od -2 do 2, na Primorskem do 7 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo dopoldne pretežno jasno, jutro bo mrzlo in ponekod po nižinah megleno. Popoldne se bo od zahoda oblačnost postopno povečala. V noči iz nedelje na ponedeljek in v ponedeljek dopoldne bo prehodno rahlo snežilo, v nižjih legah Primorske pa v glavnem rahlo deževalo. Spet bo zapihala burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 18. do 23. decembra 2018

Od torka do nedelje bodo naši kraji v glavnem pod vplivom obsežnega območja visokega zračnega tlaka s središčem v glavnem nad severovzhodno Evropo. Območje Alp bo v drugi polovici tedna predvidoma prešla neizrazita vremenska motnja.

V torek bo pretežno jasno, od srede do nedelje pa bo večinoma razmeroma oblačno vreme. Verjetnost za padavine se nekoliko poveča v drugi polovici tedna. Jutranje temperature bodo približno -5, dnevne pa malo nad ničlo.Sosednje pokrajine
Popoldne bo v krajih zahodno od nas v glavnem jasno. Drugje bo oblačno. Zlasti v sosednjih pokrajinah Hrvaške bo občasno rahlo snežilo. Ob severnem delu Jadrana bo pihala zmerna do močna burja.
Jutri bo dopoldne sneženje ponehalo. V krajih zahodno od nas bo pretežno jasno, čez dan se bo oblačnost umikala tudi iznad drugih sosednjih pokrajin proti vzhodu. Burja ob Jadranu bo slabela.


Gorski svet
Danes bo oblačno, ponekod tudi megleno, občasno bo naletaval sneg. V zahodnih Julijskih Alpah bodo vmes lahko tudi sončna obdobja. Pihal bo v glavnem zmeren veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -8, na višini 2500 metrov pa približno -13 °C.

Jutri bo na Pohorju v glavnem oblačno in megleno. Drugje bo v začetku pretežno oblačno, dopoldne pa se bo od zahoda nebo zjasnilo. Pihal bo v glavnem zmeren severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -8, na višini 2500 metrov pa približno -13 °C.

Vremenski pojavi na dan 14. december:
14.12.1962
Obilne padavine v večjem delu države so ponehale, v nekaterih krajih na vzhodnem delu države so zjutraj izmerili neobičajno veliko 24-urno decembrsko višino padavin. V Kostanjevici na Krki je padlo 69 milimetrov, na Sinjem Vrhu v Beli krajini 67 milimetrov, na Planini pri Sevnici in v Rogaški Slatini pa 64 milimetrov.

14.12.1995
Do jutra je v nekaterih krajih zapadlo precej snega in skupna višina snega je bila v veliko krajih na južnem delu države in vzhodu zelo velika za mesec december. V Sodražici je sneg segal 62 centimetrov visoko, v Čemšeniku v Zasavju in Žetalah v Halozah so ga namerili 60 centimetrov, v Gornji Radgoni 53 centimetrov, v Želimljah južno od Ljubljane 46 centimetrov in v Mariboru 42 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Mechapa | monte