Ponedeljek, 30. november 2020, 12:42
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
10.12.2018

Vremenska napoved - 10. december 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > december > 10. 12. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 10. december 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 10.12.2018Popoldne bo zmerno, občasno pretežno oblačno. V notranjosti lahko nastane kakšna ploha. V Prekmurju in ponekod na Štajerskem bo pihal severozahodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 9, na Goriškem in ob morju do 12 °C.
Jutri bo po precej jasnem jutru spremenljivo oblačno, zlasti v Prekmurju bo še pihal severozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od -7 do -1, ob morju približno 2, čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 7, na Primorskem do približno 10 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več zlasti v osrednji in vzhodni Sloveniji. V četrtek bo oblačno, ponekod v notranjosti bo naletaval sneg.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 14. do 19. decembra 2018

V petek bo čez osrednji in južni del Sredozemlja proti vzhodu potoval ciklon. Njegove točne lege in poti se še ne da napovedati. Od tega bo potem odvisen tudi nadaljnji razvoj vremenske situacije nad srednjo Evropo in Sredozemljem. V višinah bo k nam pritekal razmeroma hladen zrak, od nedelje dalje pa se bo v višinah počasi ponovno nekoliko otoplilo.

V petek bo v notranjosti Slovenije snežilo, količina padavin je še nezanesljiva. V soboto je verjetnost za padavine manjša. O nedelje dalje do srede bo ponovno najverjetneje suho. Temperature bodo ob jutrih v glavnem pod ničlo, ob popoldnevih pa v začetku malo nad 0, od nedelje dalje od 0 do 5 ° C.Sosednje pokrajine
Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Zlasti v krajih severno in vzhodno od nas bodo popoldne nastale posamezne kratkotrajne plohe.
Jutri bo v začetku precej jasno, le vzhodno od Slovenije zmerno oblačno. čez dan bo spremenljivo oblačno.


Gorski svet
Danes bo zmerno do pretežno oblačno, vrhovi bodo občasno v oblakih. Čez dan bo možna kakšna snežna ploha. Pihal bo zmeren, v visokogorju ponekod tudi nekoliko okrepljen severozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov pa približno -11 °C.

Jutri bo dopoldne pretežno jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno, vrhovi bodo občasno v oblakih. Čez dan bo možna kakšna snežna ploha. Pihal bo zmeren, v visokogorju ponekod tudi nekoliko okrepljen severozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -4, na višini 2500 metrov pa približno -15 °C.

Vremenski pojavi na dan 10. december:
10.12.1969
Večinoma nemočno sneženje v vzhodnem delu Slovenije je ponehalo, v nekaterih krajih so zjutraj izmerili rekordno visoko decembrsko snežno odejo. Na Paškem Kozjaku (980 m) je sneg segal 88 centimetrov, v Kadrencih v Slovenskih goricah 75 centimetrov, v Gornji Radgoni in na Kozjem Vrhu v Dravski dolini 55 centimetrov in v Lendavi 45 centimetrov visoko.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Westende | abc hiker