Sreda, 2. december 2020, 00:51
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
1.12.2018

Vremenska napoved - 1. december 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 1. december 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 1.12.2018Popoldne bo delno jasno z zmerno oblačnostjo. Temperature bodo od 2 do 6, na Primorskem do 12 °C.
Jutri bo v severovzhodni in deloma severni Sloveniji delno jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno in v glavnem brez padavin. Popoldne bo ponekod zapihal jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od -3 do 2, ob morju 7, čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 8, ob morju približno 10 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno, v prvem delu dneva bo občasno ponekod rahlo deževalo. Popoldne se bo delno zjasnilo. Ponekod bo še pihal jugozahodnik. V torek bo v glavnem jasno, v prvem delu dneva bo ponekod po nižinah megla.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 5. do 10. decembra 2018

Do petka bodo naši kraji v območju zahodnih do severozahodnih višinskih vetrov, v višinah bo pritekal razmeroma topel zrak. Ob koncu tedna pa se bo nad srednjo Evropo in osrednjim Sredozemljem poglobilo ciklonsko območje. Hladna fronta nas bo prešla predvidoma v soboto. Za njo bo od severa pritekal hladnejši in bolj suh zrak.

Do vključno petka se bo oblačnost spreminjala. Večinoma bo brez padavin, le v četrtek lahko zlasti na zahodnem delu države prehodno rahlo dežuje. Deževno vreme bo v soboto, meja sneženja se bo ob koncu padavin spustila pod 1000 m nadmorske višine. Za nedeljo in ponedeljek kaže na suho in hladnejše vreme.Sosednje pokrajine
V sosednjih pokrajinah se bo popoldne delno zjasnilo.
Jutri bo v krajih severno od nas deloma jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Drugje bo večinoma oblačno vreme. V Kvarnerju bo zlasti dopoldne občasno deževalo.


Gorski svet
Popoldne bo delno jasno. Pihal bo rahel veter spremenljive smeri, zvečer se bo obračal na južne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov pa približno -4 °C.

Jutri bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju delno jasno. Drugje bo pretežno oblačno in ponekod megleno. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov pa približno -2 °C.

Vremenski pojavi na dan 1. december:
1.12.1976
V višje ležečih predelih zahodne in severne Slovenije je močno deževalo, v visokogorju pa močno snežilo. Do 7. ure zjutraj naslednjega dne so na nekaterih meteoroloških postajah izmerili več kot 200 milimetrov padavin v enem dnevu. V Lepeni na Bovškem je padlo 291 milimetrov, v Revenovšah nad Idrijo 268 milimetrov, v Ukancu 224 milimetrov, v Čepovanu 198 milimetrov in na Zgornjem Jezerskem 172 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Bizerte | hike