Petek, 27. november 2020, 03:24
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
8.11.2018

Vremenska napoved - 8. november 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 8. november 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 8.11.2018Popoldne se bo tudi po nižinah v notranjosti počasi delno ranebo zjasnilo. Na zahodnem delu države bo občasno več spremenljive oblačnosti, vendar bo ostalo v glavnem brez padavin. Čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 19 °C.
Jutri se bo po nižinah v notranjosti večji del dneva zadrževala megla ali nizka oblačnost, ki se lahko zjutraj pojavlja tudi na Primorskem. Drugje bo precej goste koprenaste oblačnosti. Zjutraj bodo najnižje temperature od 3 do 8, ob morju približno 10, čez dan bodo najvišje temperature od 13 do 18 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo v zahodnih krajih oblačno, občasno bo v nekaterih krajih rahlo deževalo. Pooblačilo se bo tudi v osrednjih krajih. V vzhodni Sloveniji bo delno jasno. Zapihal bo jugozahodnik. Tudi v nedeljo bo na vzhodnem delu države jasno vreme, drugje pa pretežno oblačno. Zlasti na zahodnem delu države bo občasno rahlo deževalo. Še bo pihal jugozahodni veter.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 12. do 17. novembra 2018
V začetku naslednjega tedna se bo tudi nad osrednjim Sredozemljem zgradilo območje visokega zračnega tlaka, ki se bo v sredini tedna razširilo tudi nad srednjo Evropo. Obsežen anticiklon bo blizu slovenskih krajev vztrajal vse do konca prihodnjega tedna. Le v višinah nas bodo občasno dosegle manjše vremenske motnje.

Do konca prihodnjega tedna večjih padavin ne pričakujemo. Do srede bo prevladoval jugozahodni tip vremena. Nekaj več oblačnosti bo na zahodnem delu države Slovenije, kjer bo občasno rahlo deževalo, več jasnine bo na vzhodnem delu države. Pihal bo jugozahodni veter. Od srede naprej pa nas bo od vzhoda dosegel hladnejši in bolj vlažen zrak. Bolj jasno vreme z šibko burjo pričakujemo na Primorskem.Sosednje pokrajine
Popoldne se bo postopoma delno ranebo zjasnilo. Več spremenljive oblačnosti bo nad severnim Jadranom, kjer je možna kakšna manjša ploha.
Jutri bo precej koprenaste oblačnosti. Po nižinah bo v prvem delu dneva megla ali nizka oblačnost, ki bo vztrajala tudi nad severnim Jadranom.


Gorski svet
Danes bo v predgorju Julijskih Alp in nad Dinarskim gorstvom pretežno oblačno in ponekod tudi megleno. Na teh območjih ni izključena kakšna dežna kaplja. Drugje bo v začetku pretežno jasno, pod 800 m lahko tudi megleno, čez dan pa zmerno do pretežno oblačno, vrhovi bodo občasno v oblakih. Pihal bo rahel jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa 2 °C.

Jutri zjutraj bo v notranjosti nastala nizka oblačnost, ki bo segala do nadmorske višine od 1000 do 1300 m. Višje bo deloma jasno z občasno povečano visoko koprenasto oblačnostjo. Pihal bo rahel jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa 3 °C.

Vremenski pojavi na dan 8. november:
8.11.2006
V nekaterih krajih po nižinah je bil dnevni temperaturni hod neobičajno velik. V Kočevju se je ogrelo z minus 3,1 stopinj C na 17,4 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu z minus 4,8 stopinj C na 15,3 stopinj C, v Dobličah pri Črnomlju z minus 1,0 stopinj C na 18,8 stopinj C, na Letališču Brnik z minus 2,8 stopinj C na 16,4 stopinj C in v Murski Soboti z minus 3,4 stopinj C na 15,6 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Sveti Stefan | kamera