Sobota, 28. november 2020, 17:29
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
7.11.2018

Vremenska napoved - 7. november 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 7. november 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 7.11.2018Popoldne bo na vzhodem delu države delno jasno, po nekaterih nižinah pa bo kar dolgotrajna nizka oblačnost. V zahodni polovici države bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bodo še krajevne padavine. Ob morju bo pihal rahel jugo. Čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 19 °C.
Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Nekaj več oblačnosti bo v zahodnih krajih, vendar bo v glavnem brez padavin. Po nižinah bo v prvem delu dneva megla ali nizka oblačnost. Zjutraj bodo najnižje temperature od 4 do 11, ob morju približno 13, čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 19 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo delno jasno, precej bo goste koprenaste oblačnosti. V prvem delu dneva bo po nižinah v notranjosti Slovenije megla. V soboto se bo v zahodnih in osrednjih krajih nebo pooblačilo, na zahodnem delu države bo občasno rahlo deževalo. Na vzhodnem delu države bo delno jasno. Zapihal bo jugozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 11. do 16. novembra 2018

V nedeljo bodo naši kraji na vzhodnem robu obsežnega ciklonskega območja s središčem nad severozahodno Evropo, v bližini bo vremenska fronta, ki pa se bo predvidoma proti vzhodu pomikala severno od Alp. V začetku prihodnjega tedna se bo nad naše kraje od vzhoda razširilo območje visokega zračnega tlaka. V sredo nas bo hitro oplazila hladna fronta, potem se bo ponovno okrepil anticiklon.

V nedeljo bo več sonca na vzhodnem delu države. Na zahodnem delu države države bo oblačno z občasnimi padavinami. Od ponedeljka do petka bodo padavine malo verjetne. Od srede dalje bo nekoliko hladneje, bolj jasno bo na Primorskem, kjer bo pihala rahla burja.Sosednje pokrajine
Popoldne bo ob Jadranu ter vzhodno od Slovenije delno jasno, drugje pa zmerno do pretežno oblačno. ponekod v sosednjih krajih Italije in zahodne Hrvaške bo občasno še lahko nekaj dežja. Ob severnem delu Jadrana bo pihal rahel jugo.
Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, v sosednjih krajih Italije ter v zahodni Hrvaški tudi pretežno oblačno. Tam bo občasno lahko padla kakšna kaplja dežja. Po nižinah bo precej jutranje in dopoldanske megle.


Gorski svet
Danes bo na Pohorju ter v vzhodnih Karavankah delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo in suho. Drugje bo v glavnem oblačno in megleno z občasnimi padavinami. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa 1 °C.

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, v sredogorju tudi megleno. Nekaj več oblačnosti bo v zahodnem delu Julijskih Alp ter v hribih Notranjske in severne Primorske. Na teh območjih ni izključena kakšna dežna kaplja. Pihal bo rahel jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa 2 °C.

Vremenski pojavi na dan 7. november:
7.11.1923
Na postaji Sv. Lucija (danes Most na Soči) je pluviograf izmeril 106 milimetrov padavin v 6 urah.

7.11.1997
Izjemno obilno deževje na zahodnem delu države in severozahodu, ki se je začelo 5. novembra zvečer, je čez dan oslabelo. Do jutra 8. novembra je v 72 urah v nekaterih krajih padlo preko 400 milimetrov padavin! Na Žagi pri Bovcu so namerili 504 milimetrov padavin (od tega 355 milimetrov od 6. novembra ob 7.00 do 7. novembra ob 7.00), v Lepeni je padlo 431 milimetrov, v Kobaridu 414 milimetrov, na Voglu 398 milimetrov, na Ligu nad Kanalom 364 milimetrov in v Mrzli Rupi na Idrijskem 326 milimetrov. Na severovzhodu Slovenije je v tem času padlo zelo malo dežja! Poleg tega je bilo 7. novembra zjutraj v večjem delu države izjemno toplo za mesec november. V Celju so ob 7. uri namerili 19,0 stopinj C, v Murski Soboti je termometer pokazal 18,0 stopinj C, v Biljah pri Novi Gorici in v Novem mestu 17,7 stopinj C, v Stari Fužini v Bohinju 14,8 stopinj C in v Postojni 14,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Izmir | antelao