Petek, 27. november 2020, 03:46
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
4.11.2018

Vremenska napoved - 4. november 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 4. november 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 4.11.2018Popoldne bo v zahodni Sloveniji delno jasno, na Primorskem bo pihala rahla burja. Drugje se bo še zadrževala nizka oblačnost. Čez dan bodo najvišje temperature od 13 do 17, na Primorskem do 23 °C.
Jutri bo v glavnem oblačno, le na vzhodnem delu države se lahko popoldne oblačnost trga. Sredi dneva in popoldne se bodo v zahodni polovici države občasno pojavljale padavine. Ob morju bo pihal jugo.
Zjutraj bodo najnižje temperature od 9 do 14, čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 17, na Primorskem do 20 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek in sredo bo na vzhodnem delu države deloma jasno, drugje bo pretežno oblačno, na zahodnem delu države bo občasno deževalo. Ob morju bo še pihal jugo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 8. do 13. novembra 2018

V četrtek bo na vreme pri nas vplivala frontalna motnja. Od petka do srede kaže, da se bo od vzhoda nad večji Evrope razširilo neizrazito območje visokega zračnega tlaka. S tem se bo povečala verjetnost za bolj stabilno vreme, vremenske motnje nas predvidoma ne bodo dosegle.

V četrtek bodo v zahodni polovici države še možne rahle padavine, ki bodo čez dan ponehale. Oblačnost se bo umikala. V nadaljevanju kaže na suho vreme, po nižinah v notranjosti se bo del dneva zadrževala megla ali nizka oblačnost. Zlasti jutra bodo bolj sveža, vendar še vedno bo nadpovprečno toplo za ta čas.Sosednje pokrajine
Popoldne bo ob severnem delu Jadrana in v Furlaniji-Julijski krajini delno jasno, drugje bo večinoma oblačno vreme.
Jutri bo pretežno oblačno. V krajih zahodno in južno od nas bo občasno deževalo. Ob severnem delu Jadrana lahko nastane tudi kakšna nevihta, pihal bo jugo.


Gorski svet
Danes bo nad približno 1600 m delno jasno. Nižje se bo zadrževala nizka oblačnost iz katere lahko tudi rahlo rosi. Pihal bo v glavnem šibak veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 6 °C.

Jutri zjutraj se bo nebo pooblačilo. Čez dan bo v glavnem oblačno in megleno. Sredi dneva se bodo v Julijskih Alpah, zahodnih Karavankah in v Dinarskem gorstvu začele pojavljati padavine. Pihal bo rahel do zmeren veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa 1 °C.

Vremenski pojavi na dan 4. november:
4.11.1963
Na večini meteoroloških postaj v Ljubljanski kotlini je bila izmerjena najvišja novembrska temperatura v zadnjih desetletjih in tudi drugje je bilo neobičajno toplo za ta letni čas. V Črnomlju se je temperatura dvignila do 23,6 stopinj C, v Novem mestu so namerili 22,8 stopinj C, v Lipah na Barju 22,0 stopinj C, v Ljubljani 21,9 stopinj C in v Volčjem Potoku 20,7 stopinj C

4.11.1980
Od juga je v višinah pritekal vse toplejši zrak, zato je v južni Sloveniji sneg prešel v dež. Zaradi nizkih temperatur pri tleh in obilnih padavin je predvsem Brkine prizadel uničujoč žled. Na meteorološki postaji Mašun pod Snežnikom je do jutra naslednjega dne pri temperaturi med minus 3 stopinj C in minus 8 stopinj C padlo 117 milimetrov padavin, večina v obliki dežja. Na Tatrah v Brkinih so namerili 110 milimetrov, v Podgradu pri Ilirski Bistrici 103 milimetrov, na Vojskem nad Idrijo 87 milimetrov, v Cerknici 80 milimetrov in v Godnjah na Krasu 71 milimetrov padavin.

4.11.1998
V večjem delu Slovenije je obilno deževalo, do jutra naslednjega dne je v veliko krajih padlo nad 100 milimetrov padavin v 48 urah, zato so v nekaterih krajih nastopile velike poplave. Na meteorološki postaji Vogel je padlo 310 milimetrov, v Idriji 264 milimetrov, v Gornjem Gradu 201 milimetrov (181 milimetrov v enem dnevu), na Vojskem nad Idrijo 194 milimetrov, v Žireh 186 milimetrov, v Lučah 170 milimetrov, v Kamniški Bistrici 161 milimetrov, v Senovici pri Šentjurju 138 milimetrov, v Framu pri Mariboru 122 milimetrov ter v Ljubljani in Celju 116 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Sabang | alps bing