Sobota, 28. november 2020, 17:12
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
30.11.2018

Vremenska napoved - 30. november 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > november > 30. 11. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 30. november 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 30.11.2018Popoldne bo v zahodni Sloveniji in v višjih legah precej koprenaste oblačnosti. Drugje se bo v glavnem zadrževala nizka oblačnost, ki se bo ponekod občasno trgala. Burja na Primorskem bo čez dan ponehala. Čez dan bodo najvišje temperature od -2 do 1, na Primorskem od 4 do 9 °C.
Jutri bo v začetku zmerno do pretežno oblačno, v severnih krajih bo možna kakšna snežinka. Čez dan se bo v večjem delu države delno zjasnilo, nebo pooblačilo pa se bo na jugozahodnem delu države. Zjutraj bodo najnižje temperature od -6 do -1, ob morju približno 4, čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 4, na Primorskem do 10 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo na severovzhodu in ponekod na severnem delu države delno jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno. Popoldne bo ponekod zapihal jugozahodni veter. V ponedeljek bo pretežno oblačno, zlasti v prvem delu dneva bo ponekod občasno rahlo deževalo. Ponekod bo še pihal jugozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 4. do 9 decembra 2018

V prvih dneh obdobja se bodo cikloni in vremenske fronte pomikali proti vzhodu prek severne polovice Evrope. Vremenske fronte bodo predvidoma le oplazile naše kraje. Le v ponedeljek bo morda nekaj vliva tudi pri nas. Nad nami bo pihal veter zahodnih smeri, v višinah bo pritekal razmeroma topel zrak. Po četrtku pa se bo vreme hitreje spreminjalo.

Oblačnost se bo spreminjala. Predvidoma v ponedeljek bodo občasno možne manjše padavine. V torek in sredo bodo padavine malo verjetne, v drugem delu tedna pa bodo postale nekoliko verjetnejše. Čez dan bodo najvišje temperature v glavnem od 5 do 10 °C.Sosednje pokrajine
Popoldne bo v krajih zahodno od nas in ob Jadranu delno jasno, drugje se bo v glavnem zadrževala nizka oblačnost. Burja ob severnem delu Jadrana bo ponehala.
Jutri se bo v krajih zahodno in severno od nas delno zjasnilo, potem v Istri in v Kvarnerju nebo pooblačilo. Dugod bo zmerno do pretežno oblačno.


Gorski svet
Danes bo nad približno 1000 m nadmorske višine delno jasno z občasno gosto koprenasto oblačnostjo. V prvem delu dneva bo pihal rahel veter spremenljive smeri, v visokogorju šibak jugozahodni veter. Čez dan se bo nekoliko okrepil veter zahodnih smeri. Temperatura med 1500 in 2500 m bo približno -3 °C, v sredogorju pa bo plast hladnejšega zraka.

Jutri bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, na severovzhodu pa zjutraj in deloma dopoldne tudi pretežno oblačno. V začetku bo še nekaj nizke oblačnosti do nadmorske višine približno 900 m. Zjutraj in deloma dopoldne bo pihal rahel veter v glavnem severne smeri, popoldne se bo obračal v jugozahodni veter. Temperatura med 1500 bo od 1 do 3, na višini 2500 metrov pa približno -5 °C.

Vremenski pojavi na dan 30. november:
30.11.1925
Jutro je bilo zelo mrzlo, v nekaterih krajih med najhladnejšimi v mesecu novembru v 20. stoletju. V Babnem Polju so izmerili rekordnih minus 27,4 stopinj C, v Žireh se je temperatura spustila do minus 18,8 stopinj C in v Šentilju pod Turjakom do minus 14,8 stopinj C. V Slovenj Gradcu so ob 7. uri zjutraj izmerili minus 19,2 stopinj C in v Celju minus 17,0 stopinj C.

30.11.1973
Jutro je bilo predvsem na Goriškem in Krasu zaradi snežne odeje izjemno mrzlo za mesec november. V Šmarjah pri Sežani so namerili minus 17,5 stopinj C, v Čepovanu minus 15,4 stopinj C, v Godnjah na Krasu minus 14,6 stopinj C, v Biljah pri Novi Gorici minus 12,1 stopinj C in v Vipolžah minus 12,0 stopinj C. Zelo nenavadna je bila tudi višina snežne odeje po Sloveniji: v Šmarjah pri Sežani so zjutraj izmerili 10 centimetrov, v Biljah pri Novi Gorici 7 centimetrov in v Kubedu 6 centimetrov snega; nasprotno v Ratečah, pri Domu na Komni in v Bovcu ni bilo snežne odeje!

30.11.1993
Sneženje prejšnji dan in zadnjo noč je snežno odejo v nekaterih krajih v vzhodni Sloveniji odebelilo na rekordno novembrsko vrednost. V Ribnici na Pohorju so zjutraj izmerili 73 centimetrov, v Žusmu na Kozjanskem 71 centimetrov, na Jeruzalemu v Slovenskih goricah 69 centimetrov, v Cirkulanah na obrobju Haloz 67 centimetrov, v Predgradu 63 centimetrov, v Gornji Radgoni 55 centimetrov, v Metliki 53 centimetrov, na Malkovcu nad Sevnico 52 centimetrov in v Lendavi 50 centimetrov snega.

30.11.2005
Po dolgotrajnemsneženju je predvsem nekatere alpske doline prekrivala meter debela snežna odeja; v nekaterih krajih toliko snega v mesecu novembru ni bilo preko 50 let. Na Planini pod Golico je sneg segal 115 centimetrov visoko, v Zgornji Radovni ga je bilo 110 centimetrov, v Ratečah 103 centimetrov, v Bohinjski Bistrici 91 centimetrov in v Koprivni na Koroškem 65 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Lewes DE | waterfall bing