Sobota, 28. november 2020, 16:57
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
27.11.2018

Vremenska napoved - 27. november 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > november > 27. 11. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 27. november 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 27.11.2018Popoldne bo na Primorskem jasno, pihala bo rahla, na Vipavskem zmerna burja. Drugje bo oblačno in v glavnem brez padavin, popoldne ali zvečer se bo oblačnost ponekod trgala. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 7, na Primorskem do 12 °C.
Jutri bo večinoma jasno vreme, v prvem delu dneva bo zlasti na vzhodem delu države še zmerno do pretežno oblačno. Pihal bo severovzhodni do jugovzhodni veter, na Primorskem rahla do zmerna burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od -4 do 0, na Primorskem do 4, čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 5, na Primorskem do 10 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo na Primorskem in v višjih legah pretežno jasno, po nižinah pa bo zmerno do pretežno oblačno. Burja na Primorskem bo počasi slabela. V petek bo zmerno do pretežno oblačno. Oba dneva bo hladno, v notranjosti Slovenije bo tudi čez dan temperatura le približno ničle.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 1. do 6. decembra 2018

Od sobote do četrtka bodo naši kraji v glavnem na obrobju obsežnega območja visokega zračnega tlaka, ki bo v nedeljo prehodno nekoliko oslabelo pod vplivom vremenske fronte, ki pa se bo pomikala čez srednjo Evropo severno od Alp. Nad naše kraje bo postopno dotekal nekoliko toplejši zrak, v četrtek pa se bo ponovno začelo hladiti.

Večinoma bo brez padavin, verjetnost rahlih padavin bo nekoliko povečana zlasti v nedeljo in v ponedeljek. Največ možnosti za sončna obdobja bo na Primorskem in v višjih legah. Dnevne temperature bodo ob koncu tedna in v prvi polovici prihodnjega zopet nekaj stopinj nad ničlo.Sosednje pokrajine
Danes bo ob severnem delu Jadrana delno jasno, pihala bo rahla do zmerna, v Kvarnerju močna burja. Drugje bo še pretežno oblačno. Zlasti v Gorskem Kotarju bodo občasno rahle padavine.
Jutri bo vzhodno od Slovenije v začetku zmerno do pretežno oblačno, čez dan se bo jasnilo. Drugje bo jasno. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri, ob Jadranu rahla do zmerna, v Kvarnerju pa močna burja.


Gorski svet
Danes bo v začetku megleno in pretežno oblačno, čez dan se bo oblačnost trgala. Največ sonca bo popoldne na Bovškem, največ oblačnosti v vzhodnem delu slovenskih gora, kjer bo možna kakšna snežinka. Pihal bo v glavnem zmeren severni ali severovzhodnik, ki se bo popoldne krepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura od -3 do -6, na višini 2500 metrov pa približno -8 °C.

Jutri v prvem delu dneva bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, popoldne pa pretežno jasno. Pihal bo zmeren do močan severovzhodni veter, ki bo popoldne slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -5, na višini 2500 metrov pa približno -8 °C.

Vremenski pojavi na dan 27. november:
27.11.1949
Večdnevno močno deževje v zahodni Sloveniji je oslabelo. Do 28. novembra zjutraj je v veliko krajih padlo preko 300 milimetrov padavin v 120 urah. V Mrzli Rupi na Idrijskem so namerili 466 milimetrov, v Plužni pri Bovcu 415 milimetrov, na Planini pod Golico 385 milimetrov, v Stari Fužini v Bohinju 384 milimetrov, na Livku pod Matajurjem 383 milimetrov, v Zabičah pri Ilirski Bistrici 344 milimetrov in v Bukovem na Cerkljanskem 334 milimetrov padavin.

27.11.1983
Razmeroma globok ciklon se je pomikal čez Srednjo Evropo, pri nas so bile izmerjene zelo nizke vrednosti. V Ljubljani in na Letališču Maribor je tlak, preračunan na morski nivo, padel na 986 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Sheerness | abc hiker