Sobota, 28. november 2020, 18:11
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
26.11.2018

Vremenska napoved - 26. november 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > november > 26. 11. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 26. november 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 26.11.2018Popoldne bo oblačno, na severovzhodu države se bodo še pojavljale padavine. Zlasti na Štajerskem in v Pomurju bo pihal severnik. Temperature bodo od 2 do 8, na Primorskem približno 12 °C.
Jutri bo na Primorskem delno jasno s šibko do zmerno burjo, drugje bo pretežno oblačno in v glavnem brez padavin. Jutranje temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem približno 9, čez dan bodo najvišje temperature pa od 3 do 6, na Primorskem do 12 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo in četrtek bo dokaj jasno. Burja na Primorskem bo počasi slabela.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 30. novembra do 5. decembra 2018

Od petka do srede bodo naši kraji v glavnem na obrobju obsežnega območja visokega zračnega tlaka. Atlantske vremenske motnje na vreme pri nas ne bodo imele večjega vpliva.

Večinoma bo brez padavin, verjetnost rahlih padavin bo nekoliko povečana zlasti v soboto in v ponedeljek. Največ možnosti za sončna obdobja bo na Primorskem in v višjih legah. V petek in soboto bodo dnevne temperature v notranjosti Slovenije približno 0, od nedelje do srede pa približno 5 °C.Sosednje pokrajine
Popoldne bo oblačno. Zlasti v krajih severno od nas se bodo še pojavljale padavine.
Jutri bo ob severnem delu Jadrana delno jasno, pihala bo rahla do zmerna burja. Drugje bo še pretežno oblačno.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno, zlasti dopoldne bo še snežilo, popoldne bodo padavine oslabele. Pihal bo rahel do zmeren severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov pa približno -5 °C.

Jutri bo v sredogorju še oblačno in megleno, drugje pa se bo deloma nebo zjasnilo. Večinoma suho bo. Pihal bo v glavnem zmeren severnik, ki se bo popoldne krepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -4, na višini 2500 metrov pa približno -8 °C.

Vremenski pojavi na dan 26. november:
26.11.1969
Majhen, vendar globok ciklon je zjutraj prešel Slovenijo, zračni tlak je bil pri nas neobičajno nizek. Ob 7. uri zjutraj je na meteoroloških postajah Maribor in Murska Sobota tlak, preračunan na morski nivo, znašal le 985 hPa, v Novem mestu 987 hPa in v Ljubljani 989 hPa.

26.11.2005
Po obilnem nočnem sneženju so v nekaterih krajih v osrednjem in severnem delu Slovenije izmerili najvišjo snežno odejo v mesecu novembru v zadnjih desetletjih. V Zgornjem Tuhinju je ob 7. uri zjutraj višina snega znašala 50 centimetrov, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu so ga namerili 48 centimetrov, v Mozirju 45 centimetrov in v Ljubljani 37 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Cartagena | hike abc