Sreda, 25. november 2020, 12:25
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
22.11.2018

Vremenska napoved - 22. november 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > november > 22. 11. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 22. november 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 22.11.2018Popoldne bo oblačno. Občasno bo možen rahel dež ali rosenje. Čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 6, na Primorskem do 12 °C.
Jutri bo pretežno oblačno in večji del dneva suho, proti večeru pa bo na zahodnem delu države že možen občasen dež. Zjutraj bodo najnižje temperature od -1 do 3, na Primorskem do 9, čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 7, na Primorskem do 13 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz petka na soboto se bo dež od zahoda razširil nad osrednje kraje. V soboto bo v glavnem oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo bolj pogoste na zahodnem delu države. Ob morju ob pihal jugo, ponekod drugje pa južni veter. V nedeljo bo pretežno oblačno s kakšno kapljo dežja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 26. novembra do 1. decembra 2018

Nad Jadranom in Balkanom bo v ponedeljek in torek vztrajalo ciklonsko območje. Veter se bo obrnil na severno in vzhodno smer, pričelo se bo hladiti. Od srede naprej bodo naši kraji pod vplivom obsežnega območja visokega zračnega tlaka, ki se bo iznad Skandinavije razširilo do Balkana. Z vetrom vzhodnih smeri bo nad naše kraje dotekal zelo hladen zrak. Od petka naprej bodo atlantske frontalne motnje predvidoma ponovno bližje našim krajem.

V ponedeljek kaže na oblačno in deževno vreme, postopno se bo hladilo. Padavine bodo predvidoma vztrajale še del torka, meja sneženja pa se bo proti koncu padavin lahko spustila do nižin. Od srede do petka kaže na suho in deloma jasno vreme. Hladno bo. Dnevne temperature bodo približno 0 °C. V soboto se verjetnost za padavine nekoliko poveča.Sosednje pokrajine
Popoldne bo v glavnem oblačno, občasno je možen rahel dež ali rosenje.
Jutri bo v glavnem oblačno, le ob Jadranu bo prehodno lahko nekaj sonca. Proti večeru bo v krajih zahodno od nas ter na Jadranu pričelo deževati.


Gorski svet
Danes bo v glavnem oblačno, občasno tudi megleno. Ponekod lahko rosi ali rahlo dežuje. Pihal bo rahel jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -3 °C.

Jutri bo v začetku pretežno oblačno, dopoldne pa se bo v visokogorju ter ponekod v sredogorju delno ranebo zjasnilo. Večerni čas bo od zahoda prinesel novo pooblačitev s padavinami. Pihal bo v začetku šibak jugozahodnik, ki se bo čez dan krepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -2 °C.

Vremenski pojavi na dan 22. november:
22.11.1978
Nad južno polovico je bilo obsežno območje visokega zračnega tlaka, v Sloveniji so bile izmerjene neobičajno visoke vrednosti. V Ljubljani je čez dan tlak, preračunan na morski nivo, dosegel 1042 hPa, v Novem mestu in na Letališču Maribor 1041 hPa ter v Portorožu 1036 hPa.

22.11.1999
Do jutra je v večjem delu države zapadlo približno 20 centimetrov snega v minulih 24 urah in v veliko krajih se je snežna odeja odebelila do rekordne vrednosti za mesec november. Na padavinskih meteoroloških postajah Mrzla Rupa na Idrijskem in Trava nad dolino Kolpe so namerili 105 centimetrov debelo snežno odejo, na Lisci je sneg segal 80 centimetrov visoko, v Postojni in Dobličah pri Črnomlju 60 centimetrov, v Žireh 55 centimetrov, v Litiji 51 centimetrov, v Podgradu pri Ilirski Bistrici 46 centimetrov, v Škofji Loki in na Vrhniki 45 centimetrov ter v Celju 32 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog Port Edward | hike abc