Sobota, 28. november 2020, 17:54
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
2.11.2018

Vremenska napoved - 2. november 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 2. november 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 2.11.2018Popoldne bo oblačno. Dež se bo okrepil in od zahoda razširil nad večji del Slovenije. Zlasti na južnem delu države bodo vmes tudi nalivi. Na Primorskem bo zapihala rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 11 do 15, ob morju in na Goriškem do približno 18 °C.
Jutri bo do jutra dež v glavnem ponehal, najkasneje na severozahodu. Dopoldne se bo na zahodnem delu države in v višjih legah delno ranebo zjasnilo, drugje se bo v glavnem zadrževala nizka oblačnost. Na Primorskem bo pihala rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 7 do 12, na Primorskem približno 14, čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 18, na Primorskem do približno 22 °C.

Opozorilo: Do sobote zjutraj bo zlasti na Primorskem in delu Notranjske krajevno ob močnejših nalivih lahko padlo več kot 50 litrov dežja na kvadratni meter. Možen je porast hudourniških vodotokov na teh območjih.
V nedeljo bo v zahodni Sloveniji ter v hribih delno jasno, na Primorskem bo pihala v glavnem rahla burja. Drugje bo pretežno oblačno in v glavnem suho. V ponedeljek bo v severovzhodnih krajih delno jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno in v glavnem brez padavin.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 6. do 11. novembra 2018

Od torka do četrtka bo nad zahodno Evropo in Sredozemljem ciklonsko območje, ki bo nekoliko vplivalo tudi na vreme pri nas, potem se bo od vzhoda nad večji del Evrope razširilo območje visokega zračnega tlaka.

V prvi polovici prihodnjega tedna bodo možne manjše krajevne padavine na zahodnem delu države Slovenije, v drugi polovici prihodnjega tedna pa bo predvidoma suho. Še bo razmeroma toplo.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo dež zajel večino sosednjih pokrajin, v glavnem brez padavin bo v krajih vzhodno od nas. Ob severnem delu Jadrana bo občasno pihal jugo, ki se bo v Istri občasno obračal v burjo.
Jutri dopoldne se bo v krajih zahodno od nas delno ranebo zjasnilo. Drugje bo zmerno do pretežno oblačno. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla burja.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno, na Pohorju le zjutraj še delno jasno. Dopoldne se bodo padavine od zahoda hitro razširile proti vzhodu. Meja sneženja bo na približno 2500 m. Pihal bo rahel do zmeren veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 3 °C.

Jutri bo v začetku oblačno in megleno, zlasti v Julijcih in Kamniških Alpah bodo do jutra še padavine. Čez dan se bo v visokogorju delno zjasnilo, v sredogorju bo še lahko oblačno. Pihal bo rahel do zmeren veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 5 °C.

Vremenski pojavi na dan 2. november:
2.11.1941
Potem, ko je 23. oktobra v nekaterih krajih padlo veliko snega, je tokrat na debelo zamedlo večji del Slovenije. Zjutraj so na meteorološki postaji Babno Polje namerili 88 centimetrov snega, v Novih selih pri Kočevju 65 centimetrov, v Kranjski Gori 54 centimetrov, v Cerknici 48 centimetrov, na Bledu 34 centimetrov, v Ljubljani 33 centimetrov, na Pleskem pri Hrastniku 24 centimetrov in v Mariboru 14 centimelja dežja!

2.11.1963
Do jutra je v višje ležečih predelih zahodne Slovenije padlo zelo veliko padavin. V Kneških Ravnah pod Voglom so izmerili 278 milimetrov, v Zabičah pri Ilirski Bistrici 261 milimetrov, v Bovcu 229 milimetrov, v Ukancu v Bohinju 210 milimetrov, na Vojskem nad Idrijo 197 milimetrov in na Hrušici pri Colu 151 milimetrov. Nasprotno v enakem obdobju v nekaterih krajih na severovzhodu Slovenije ni padla niti kaptrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Ansan | izlet