Sobota, 28. november 2020, 08:39
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
18.11.2018

Vremenska napoved - 18. november 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > november > 18. 11. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 18. november 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 18.11.2018Popoldne bo v zahodni Sloveniji delno jasno, drugje pretežno oblačno. Pihal bo vzhodnik, na Primorskem zmerna burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 5, na Goriškem in ob morju do 10 °C.
Jutri bo na Primorskem delno jasno, pihala bo zmerna burja. Drugje bo oblačno, občasno bo rahlo snežilo. Zjutraj bodo najnižje temperature od -3 do 1, na Primorskem približno 4, čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 3, na Primorskem do približno 9 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz ponedeljka na torek bo po nižinah Primorske začelo deževati, v notranjosti pa se bo proti jutru sneženje okrepilo. V torek popoldne bodo padavine oslabele in do večera v glavnem ponehale. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, ki bo popoldne slabela.
V sredo bo v zahodni Sloveniji delno jasno. Drugje bo oblačno in v glavnem brez padavin. Na Primorskem bo pihala rahla burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 22. do 27. novembra 2018

Do petka bodo naši kraji na obrobju območja visokega zračnega tlaka, potem pa bo južna polovica Evrope v plitvem ciklonskem območju. V višinah bo do nedelje pritekal nekoliko toplejši zrak, potem se bo hladilo.

Večinoma bo oblačno vreme. Do vključno petka bo suho, potem pa se bo verjetnost za padavine povečala. Po nižinah bo deževalo.


Sosednje pokrajine
Danes bo v sosednjih pokrajinah Italije in ob Jadranu delno jasno, drugje bo pretežno oblačno. V Gorskem Kotarju bo naletaval sneg. Ob severnem delu Jadrana bo pihala zmerna, v Kvarnerju tudi močna burja.
Jutri bo oblačno. Zlasti vzhodno od Slovenije bo občasno rahlo snežilo. Ob severnem delu Jadrana bo pihala zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo v zahodnih Julijskih Alpah še precej jasno. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno in ponekod megleno. Pihal bo zmeren severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -6, na višini 2500 metrov pa približno -10 °C.

Jutri bo oblačno in ponekod megleno, občasno bo rahlo snežilo. Pihal bo rahel do zmeren vzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -6, na višini 2500 metrov pa približno -12 °C.

Vremenski pojavi na dan 18. november:
18.11.1940
Ekstremno obilne padavine v zahodnem delu Slovenije so se po štirih dneh končno unesle. V Soči je v štirih dneh padlo 604 milimetrov, v Bovcu 533 milimetrov, pri Koči na Snežniku 455 milimetrov ter v Revenovšah nad Idrijo 432 milimetrov padavin. V Reziji je bilo padavin še precej več, v kraju Koritu so izmerili 856 milimetrov padavin!

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Tabarka | hike