Sreda, 25. november 2020, 11:27
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
17.11.2018

Vremenska napoved - 17. november 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > november > 17. 11. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 17. november 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 17.11.2018Popoldne bo v glavnem jasno, le ponekod v notranjosti Slovenije občasno zmerno oblačno. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem zmerna do močna burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 9, na Primorskem do 12 °C.
Jutri bo na zahodnem delu države delno jasno, drugje pretežno oblačno. Zlasti na Kočevskem bo lahko občasno naletaval sneg. Pihal bo vzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja. Jutranje temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem približno 4, čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 6, na Goriškem in ob morju do 10 °C.

Opozorilo: Danes in jutri bodo najmočnejši sunki burje zlasti v Vipavski dolini lahko presegli hitrost 100 km/h.
V ponedeljek bo v glavnem oblačno. Na Primorskem bo suho, burja bo prehodno nekoliko oslabela. V notranjosti Slovenije bo občasno rahlo snežilo.
V torek se bo sneženje v notranjosti nekoliko okrepilo. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 21. do 26. novembra 2018

V sredo bodo naši kraji v začetku še pod vplivom plitvega ciklonskega območja, potem se bo k nam od severa ponovno razširil vpliv območja visokega zračnega tlaka.

V sredo bodo zlasti na vzhodnem delu države še občasne padavine, po nižinah bo predvidoma rahlo deževalo. Do ponedeljka bo večinoma oblačno vreme, več sonca bo na Primorskem. Verjetnost za padavine se nekoliko poveča ob koncu tedna. Jutranje temperature bodo v notranjosti Slovenije približno 0, popoldanske pa približno 5 stopinj Celzija.


Sosednje pokrajine
V sosednjih pokrajinah Italije in ob Jadranu bo pretežno jasno, drugje bo občasno zmerno oblačno. Ob severnem delu Jadrana bo pihala zmerna, v Kvarnerju tudi močna burja.


Gorski svet
Danes bo v zahodnih Julijskih Alpah precej jasno, drugje spremenljivo oblačno. Pihal bo v glavnem zmeren vzhodni do severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -3, na višini 2500 metrov pa približno -8°C.

Jutri bo v zahodnih Julijskih Alpah še precej jasno. Drugje se bo nebo pooblačilo, ponekod pa bo tudi megleno. Pihal bo v glavnem zmeren veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -5, na višini 2500 metrov pa približno -9 °C.

Vremenski pojavi na dan 17. november:
17.11.1966
Do jutra je v nekaterih krajih v notranjosti Slovenije zapadlo veliko novega snega, v nekaterih krajih je precej snega zapadlo še čez dan. Na postaji Podtabor blizu Ribnice na Dolenjskem je dvodnevna vsota novega snega znašala 63 centimetrov, v Podlipju nad Muto 61 centimetrov, v Novi vasi na Blokah 59 centimetrov, na Pleskem pri Hrastniku 50 centimetrov, na Mestnem Vrhu pri Ptuju 49 centimetrov in v Logatcu 40 centimetrov.

17.11.1975
Neobičajno obilne padavine v nekaterih krajih v jugozahodni Sloveniji, do jutra naslednjega dne je v nekaterih krajih padlo približno 200 milimetrov padavin v enem dnevu. V Podgradu pri Ilirski Bistrici so izmerili 209 milimetrov, v Slavini pri Postojni 178 milimetrov, v Zabičah pri Ilirski Bistrici 172 milimetrov, na Tatrah v Brkinih 160 milimetrov in na Razdrtem pri Postojni 151 milimetrov.

17.11.1995
Do jutra je v nekaterih krajih v zahodni Sloveniji padlo preko 200 milimetrov padavin v enem dnevu. V Kneških Ravnah nad dolino Bače je padlo 237 milimetrov, v Črnem Vrhu nad Idrijo 224 milimetrov, na Lokvah na Trnovski planoti 217 milimetrov, na Livku pod Matajurjem 214 milimetrov in v Ligu nad Kanalom 192 milimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Puerto Madryn | oglasi