Petek, 27. november 2020, 02:58
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
13.11.2018

Vremenska napoved - 13. november 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > november > 13. 11. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 13. november 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 13.11.2018Popoldne bo na vzhodnem delu države jasno, drugje pa zmerno do pretežno oblačno. Ponekod na zahodnem delu države bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. V večjem delu države bo pihal jugozahodni veter, ki bo zvečer ponehal. Čez dan bodo najvišje temperature od 13 do 17, na vzhodnem delu države do 20 °C.
Jutri bo na Primorskem in v gorah precej jasno. V notranjosti Slovenije bo v začetku pretežno oblačno, čez dan se bo ponekod jasnilo. Na Primorskem bo pihala rahla burja. Jutranje temperature bodo od 2 do 9, ob morju do 12, čez dan bodo najvišje temperature od 11 do 15, na Primorskem do 19 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek in petek bo v notranjosti Slovenije zmerno do pretežno oblačno. Več sonca bo v gorah in na Primorskem, kjer bo pihala rahla, v petek tudi zmerna burja. Postopno bo še nekoliko hladneje.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 17. do 22. novembra 2018

Naši kraji bodo v soboto in nedeljo pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, ki bo v ponedeljek začelo slabeti. Z vetrovi severnih smeri bo k nam dotekal še nekoliko hladnejši zrak. V začetku tedna bomo v višinah prišli pod vpliv jugozahodni vetera, k nam bo v višinah začel dotekati nekoliko toplejši zrak. pri tleh bo ostal vzhodni veter. Razvoj vremena od ponedeljka dalje je še nepredvidljiv.

V soboto in nedeljo bo po nižinah v notranjosti prevladovalo zmerno do pretežno oblačno vreme, več sonca pričakujemo v gorah in ob šibki burji na Primorskem. Predvidoma v začetku naslednjega tedna se bo verjetnost za padavine zlasti v ponedeljek in torek nekoliko povečala. Zaenkrat ni videti večje količine padavin, meja sneženja pa bo nizko.


Sosednje pokrajine
Danes bo v krajih zahodno od nas in ob Jadranu pretežno oblačno, zlasti v višjih predelih bo možna kakšna kaplja dežja. Drugje bo dokaj jasno, ponekod bo pihal jugozahodnik.
Jutri bo v sosednjih pokrajinah Italije in ob Jadranu v glavnem jasno, drugje bo več oblačnosti, ki se bo čez dan trgala. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla, v Kvarnerju pa zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo v sredogorju na območju med Julijci in Snežnikom zmerno do pretežno oblačno. Vzdolž hribov Notranjske in severne Primorske bo možna kakšna dežna kaplja. V visokogorju in na vzhodnem delu države bo več jasnine. Pihal bo v glavnem zmeren zahodni veter, ki bo popoldne slabel in se počasi obračal v severozahodno do severno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 6 °C.

Jutri zjutraj se bo v zahodnih Julijskih Alpah delno ranebo zjasnilo. drugje bo oblačno in ponekod megleno, vrh oblačnosti bo med 1900 in 2200 m nadmorske višine. Čez dan se bo ta oblačnost ponekod trgala. Pihal bo v glavnem šibak veter od severozahodne do severovzhodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 3 do 6, na višini 2500 metrov pa približno 2 °C.

Vremenski pojavi na dan 13. november:
13.11.1948
Vzhodno od slovenskih krajev je bilo jedro močnega anticiklona, ki se je raztezal nad večino Evrope. Ob 7. uri zjutraj je v Mariboru tlak, preračunan na morski nivo, dosegel 1041 hPa, v Ljubljani in Celju pa 1040 hPa.

13.11.1985
Po skoraj točno letu dni je Cerkljansko in Idrijsko znova, tokrat še huje, prizadel žled. Do jutra je na padavinski postaji Idrija padlo 113 milimetrov padavin (večinoma dežja) v preteklih 48 urah; na meteorološki postaji Na Stanu so namerili 103 milimetrov, na Vojskem 85 milimetrov in v Cerknem 76 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Gorontalo | photo bing