Sreda, 25. november 2020, 11:43
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
10.11.2018

Vremenska napoved - 10. november 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > november > 10. 11. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 10. november 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 10.11.2018Popoldne bo v zahodni Sloveniji pretežno oblačno, drugje bo deloma jasno. Pihal bo jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 13 do 18 °C.
Jutri bo v zahodnih in deloma osrednjih krajih pretežno oblačno s kakšno kapljo dežja, drugje bo v glavnem jasno. Pihal bo jugozahodnik. Jutranje temperature bodo od 6 do 13, čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 20 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek in torek bo na vzhodnem delu države jasno, drugje pa bo več oblačnosti. Zlasti v višjih predelih zahodne Slovenije bo občasno možen rahel dež. Toplo bo, še bo pihal jugozahodni veter.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 14. do 19. novembra 2018
Nad južno Evropo in Sredozemljem bo prevladoval vpliv območja visokega zračnega tlaka.

Pričakujemo stabilno jesensko vreme. Zaradi šibkega vetra bo po nižinah marsikje megleno. Bolj jasno vreme z šibko burjo pričakujemo na Primorskem, pa tudi v gorah bo pretežno jasno. V notranjosti bo postopno nekoliko hladneje.


Sosednje pokrajine
Danes bo v krajih zahodno in južno od nas prevladovalo oblačno vreme, drugje bo dokaj jasno. Zapihal bo jugozahodnik.
Jutri bo v sosednjih krajih Italije in ob Jadranu precej oblačno s kakšno kapljo dežja, v krajih vzhodno in severno od nas pa bo jasno in vetrovno.


Gorski svet
Danes bo v sredogorju pretežno oblačno in ponekod megleno, v visokogorju pa precej jasno. Krepil se bo jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 6, na višini 2500 metrov pa 3 °C.

Jutri bo na območju med Julijci in Snežnikom oblačno in ponekod megleno, občasno bo lahko rosilo ali rahlo deževalo. Drugje bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Pihal bo zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa 3 °C.

Vremenski pojavi na dan 10. november:
10.11.1979
Izjemen vremenski obrat v večjem delu države. Zjutraj je deževalo do približno 2000 m nad morjem, potem je sledila hitra in zelo močna ohladitev, meja sneženja se je popoldne v veliko krajih spustila do nižin. Predvsem v višje ležečih predelih je do jutra naslednjega dne močno snežilo, v nekaterih krajih je padlo približno meter snega! Na Mašunu pod Snežnikom so namerili 95 centimetrov, pri Domu na Komni in v Novi vasi na Blokah 85 centimetrov, na Črnem Vrhu nad Idrijo in na Črnem Vrhu nad Polhovim Gradcem 80 centimetrov, na Kredarici in v Mrzli Rupi na Idrijskem 75 centimetrov, na Rakitni in Kumu 70 centimetrov, v Sevnem nad Litijo, Logatcu in na Svetem Duhu nad Ostrim vrhom na Kozjaku 60 centimetrov ter v Višnji Gori pri Ivančni Gorici 55 centimetrov novega snega. V nekaterih krajih je bila neobičajno velika tudi 48-urna višina padavin; v Lepeni v Posočju je padlo 365 milimetrov, v Plužni pri Bovcu 287 milimetrov, v Ukancu v Bohinju 279 milimetrov, v Kočevskih Poljanah 125 milimetrov, v Izlakah pri Zagorju ob Savi 111 milimetrov in v Novem mestu 108 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | St Paul Isl | webcams bing