Sreda, 18. maj 2022, 12:27
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
4.10.2018

Vremenska napoved - 4. oktober 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 4. oktober 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 4.10.2018Popoldne bo precej jasno, zlasti v delu Gorenjske pa bo zmerno do pretežno oblačno. Čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 18, na Primorskem do približno 22 °C.
Jutri bo precej jasno. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih kotlinah megla. Na Primorskem bo dopoldne še pihala rahla do zmerna burja, popoldne pa bo, razen na Vipavskem, ponehala. Zjutraj bodo najnižje temperature od 1 do 5, v krajih burjo na Primorskem do približno 14, čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 19, na Primorskem do 24 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno. V severovzhodnih krajih bo v glavnem brez padavin, drugje bodo občasno padavine, deloma plohe in tudi kakšna nevihta. V nedeljo bodo padavine dopoldne marsikje ponehale, najdlje se bodo pojavljale v južnih in jugozahodnih krajih. Popoldne se bo počasi jasnilo, zlasti na južnem delu države in jugozahodu bodo občasno še lahko manjše krajevne padavine.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 8. do 13. oktobra 2018

Odcepljeno višinsko jedro hladnega zraka se bo v prihodnjem tednu gibalo v začetku na območju zahodnega Sredozemlja, od četrtka dalje pa tudi v smeri Alp in slovenskih krajev. Vremenski procesi, ki bodo vplivali na vreme pri nas od četrtka do sobote, bodo šibki in neizraziti. V višinah bodo prevladovali šibki vetrovi južnih smeri, s katerim bo k nam dotekal razmeroma topel zrak.


Od ponedeljka do četrtka bo suho in razmeroma toplo vreme z meglenimi jutri po nižinah. Nato bodo padavine ponovno nekoliko verjetnejše. Še vedno bo razmeroma toplo za ta čas, čez dan bodo najvišje temperature temperature bodo blizu 20 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo precej jasno, v krajih severno in vzhodno od nas pa bo dopoldne prehodno nekaj oblačnosti. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla, v Kvarnerju zmerna burja.
Jutri bo precej jasno, zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Burja ob Jadranu bo čez dan postopno ponehala. Proti večeru se bo ob severnem delu Jadrana od juga nebo pooblačilo.


Gorski svet
Danes bo v visokogorju nad približno 1800 m ter v zahodnih Julijcih v glavnem jasno, nižje pa bo ponekod zmerno do pretežno oblačno in občasno megleno. Pihal bo rahel veter od severozahodne do jugovzhodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 5 do 9, na višini 2500 metrov pa približno 4°C.

Jutri bo v glavnem jasno. Pihal bo rahel veter južne do jugovzhodne smeri, po dolinah pa šibak veter spremenljve smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 6 °C.

Vremenski pojavi na dan 4. oktober:
4.10.1967
Zelo močan dež na nekaterih območjih zahodne Slovenije. Zjutraj naslednjega dne so na meteorološki postaji Lepena na Bovškem izmerili 260 milimetrov, v Kneških Ravnah pod Voglom 229 milimetrov, v Stari Fužini 220 milimetrov, v Fužinah ob Sori 217 milimetrov, v Kamniški Bistrici 164 milimetrov in v Poljanah nad Škofjo Loko 138 milimetrov padavin v minulih 24 urah.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | San Lorenzo al Mare | hike