Sreda, 18. maj 2022, 12:13
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
31.10.2018

Vremenska napoved - 31. oktober 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > oktober > 31. 10. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 31. oktober 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 31.10.2018Popoldne bo v vzhodni Sloveniji pretežno jasno, drugje delno jasno z zmerno oblačnostjo, zlasti v hribovitem svetu zahodne Slovenije občasno pretežno oblačno. Zlasti v severovzhodni Sloveniji bo pihal rahel jugozahodnik. Temperature bodo od 14 do 18, na vzhodnem delu države in ob morju do 20 °C.
Jutri bo oblačno, v vzhodni Sloveniji v začetku še delno jasno. V zahodni Sloveniji bo pričelo deževati že dopoldne, popoldne se bo dež širil proti vzhodu. Do večera bo v severovzhodnih krajih suho vreme. Ob morju bo pihal jugo, ki bo do večera ponehal. Zjutraj bodo najnižje temperature od 5 do 10, ob morju približno 13, čez dan bodo najvišje temperature od 11 do 16, ob morju in v vzhodni Sloveniji do 18 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz četrtka na petek bo dež ponehal. Zjutraj bo delno jasno in ponekod po nižinah megleno. Čez dan se bo znova nebo pooblačilo, pričelo bo deževati, na severovzhodu šele popoldne. V soboto bo v zahodni Sloveniji delno jasno, na Primorskem bo pihala rahla burja. Drugje bo pretežno oblačno in v glavnem suho.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 4. do 9. novembra 2018

Območje visokega zračnega tlaka bo nad vzhodno Evropo, nad zahodno Evropo in zahodnim Sredozemljem pa bo v glavnem ciklonsko območje, ki lahko v drugi polovici obdobja vpliva tudi na vreme pri nas. V spodnjih plasteh ozračja bo prevladoval veter vzhodnih smeri, višje južni do jugozahodnik. V višinah bo pritekal razmeroma topel zrak.
Od nedelje do torka bo v zahodni Sloveniji in v višjih legah delno jasno, drugje v glavnem oblačno. Od srede do petka bo povsod prevladovalo oblačno vreme, verjetnost za padavine se bo zlasti v zahodni polovici države povečala. Snega po nižinah vsaj še dva tedna ne bo.


Sosednje pokrajine
Danes bo delno jasno, nekoliko več oblačnosti bo zlasti v sosednjih pokrajinah Italije.
Jutri čez dan bodo padavine od zahoda zajele vse sosednje države, ob morju bodo tudi nevihte. Suho in delno jasno vreme bo ostalo v vzhodni Avstriji na Madžarskem.


Gorski svet
Danes bo delno jasno z zmerno oblačnostjo in ponekod tudi megleno. Največ jasnega vremena bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik. Sredi dneva bo temperatura na 1500 m približno 5, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Jutri bo oblačno in megleno, na Pohorju zjutraj še delno jasno. Dopoldne bodo padavine v zahodnem delu slovenskih gora, popoldne tudi drugje. Meja sneženja bo na približno 2500 m. Pihal bo zmeren do močan veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 3 °C.

Vremenski pojavi na dan 31. oktober:
31.10.1976
Zjutraj so v nekaterih krajih na južnem delu države in jugozahodu Slovenije izmerili neobičajno veliko 24 urno višino padavin. V Zabičah pri Ilirski Bistrici je padlo 137 milimetrov, na Razdrtem 133 milimetrov, v Kubedu 113 milimetrov, v Movražu 110 milimetrov in v Novi vasi na Blokah 100 milimetrov padavin v enem dnevu.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Burgas | antelao