Sreda, 18. maj 2022, 11:38
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
30.10.2018

Vremenska napoved - 30. oktober 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > oktober > 30. 10. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 30. oktober 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 30.10.2018Popoldne bo v vzhodni Sloveniji delno jasno. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno, v zahodni polovici države bo občasno še deževalo, ponekod lahko tudi zagrmi. Meja sneženja bo na približno 1600 metrov nadmorske višine. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 16, ob morju in na vzhodnem delu države do 18 °C.
Preko noči bodo padavine povsod ponehale, tudi veter bo ponehal. Delno se bo nebo zjasnilo, po nižinah osrednje Slovenije bo jutri zjutraj nastala megla. Zjutraj bodo najnižje temperature od 3 do 9, ob morju približno 11 °C.
Jutri bo v vzhodni Sloveniji v glavnem jasno. Drugje bo zmerno do pretežno oblačno. Zlasti v severovzhodni Sloveniji bo pihal rahel jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 18, ob morju približno 20 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo oblačno, v zahodni Sloveniji bo pričelo deževati že dopoldne. Popoldne se bo dež širil proti vzhodu, zlasti na zahodnem delu države bodo tudi nevihte. Do večera bo brez padavin v severovzhodnih krajih. V petek bo pretežno oblačno, občasno bo deževalo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 3. do 8. novembra 2018

Za vikend bodo nad srednjo Evropo, Balkanom in severnim Sredozemljem prevladovali južni do jugozahodni višinski vetrovi. K nam bo iznad Sredozemlja še pritekal razmeroma topel in občasno bolj vlažen zrak. V začetku naslednjega tedna se bo nad vzhodno Evropo krepilo območje visokega zračnega pritiska. Ob šibkih vetrovih se bo nad našimi kraji zadrževal v višinah razmeroma suh zrak. V četrtek pričakujemo ponovno vpliv vlažnega jugozahodnega vetra.
V soboto se bo postopoma delno ranebo zjasnilo, po nekaterih nižinah bo zjutraj nastala megla ali nizka oblačnost. Nekaj več oblačnosti bo ostalo v višjih predelih na zahodnem delu države. Tudi v nedeljo bo vreme podobno. Od ponedeljka do srede bo v višjih legah in na Primorskem precej jasno. Po nižinah se bo vse dalj zadrževala megla ali nizka oblačnost. V četrtek se bo verjetnost za padavine na zahodnem delu države ponovno povečala, drugje bo še majhna.


Sosednje pokrajine
Danes se bo vzhodno od Slovenije delno zjasnilo. Drugje bo oblačno z občasnimi padavinami. Pihal bo zmeren jugozahodnik.
Jutri bo delno jasno, nekoliko več oblačnosti bo zlasti v sosednjih pokrajinah Italije.


Gorski svet
Danes bo v visokogorju in sredogorju oblačno in megleno. Še se bodo pojavljale padavine, ki bodo pogostejše na območju Julijcev in Snežnika. Meja sneženja se bo v Julijskih Alpah spustila do približno 1500 m. Bolj suho bo na območju Pohorja in v vzhodnih Karavankah. Pihal bo zmeren do močan jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa približno -3 °C.

Jutri bo zjutraj v visokogorju in sredogorju oblačno in ponekod še megleno. Čez dan se bo oblačnost trgala, več sonca pa bo na Pohorju. Pihal bo rahel jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov pa približno 2 °C.

Vremenski pojavi na dan 30. oktober:
30.10.1940
Sneženje, ki se je v nekaterih krajih začelo 27. oktobra, je ponehalo. Na Rakitni so zjutraj izmerili 37 centimetrov, v Žireh 31 centimetrov, na Pleskem pri Hrastniku 22 centimetrov, v Slovenj Gradcu 20 centimetrov, v Kranju in Dolenjem Medvedjem selu pri Trebnjem 16 centimetrov ter v Celju 12 centimetrov visoko snežno odejo.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Reg. Calabria | hochfeiler