Sreda, 18. maj 2022, 12:34
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
3.10.2018

Vremenska napoved - 3. oktober 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 3. oktober 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 3.10.2018Popoldne bo v glavnem jasno, zlasti v severni in severovzhodni Sloveniji občasno zmerno oblačno. Čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 19, na Primorskem do 22 °C.
Jutri bo na Primorskem jasno, pihala bo rahla do zmerna burja. Drugje bo v začetku pretežno oblačno in ponekod megleno, sredi dneva in popoldne pa se bo delno ranebo zjasnilo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 3 do 7, na Primorskem od 10 do 13, čez dan bodo najvišje temperature od 13 do 17, na Primorskem do 22 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo jasno, zjutraj in del dopoldneva bo po nekaterih nižinah megla. V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno. Zlasti na zahodnem delu države in jugu države bo občasno deževalo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 7. do 12. oktobra 2018

V nedeljo se bo prek slovenskih krajev pomikala višinska motnja, nad zahodno Evropo pa se bo od glavnega toka odcepilo novo višinsko jedro, ki se bo v prihodnjem tednu gibalo v začetku na območju zahodnega Sredozemlja, potem pa tudi Alp in slovenskih krajev. V višinah bodo prevladovali vetrovi južnih smeri.


Od nedelje do petka je v zahodni in osrednji Sloveniji povečana verjetnost za občasne rahle padavine, drugje pa so te verjetnosti zelo nizke. Poleg sončnih obdobij, kaže tudi na občasno več oblačnosti. Še vedno bo razmeroma toplo za ta čas, čez dan bodo najvišje temperature temperature bodo blizu 20 °C.


Sosednje pokrajine
Danes bo večinoma jasno vreme, popoldne bo v sosednjih pokrajinah Avstrije pretežno oblačno in v glavnem brez padavin. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla burja.
Jutri bo precej jasno. V prvem delu dneva bo v krajih severno in vzhodno od nas prehodno več oblačnosti. Ob severnem delu Jadrana se bo burja ponovno okrepila.


Gorski svet
Danes v prvem delu dneva bo v glavnem jasno, popoldne pa se bo od severa zmerno nebo pooblačilo. Nekateri vrhovi bodo popoldne lahko občasno v oblakih. Pihal bo rahel do zmeren veter v glavnem severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.

Jutri bo v visokogorju nad približno 2000 m ter v zahodnih Julijcih v glavnem jasno, nižje pa se bo večji del dneva zadrževala nizka oblačnost in megla. Pihal bo rahel veter severnih in vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 6, v primeru jasnega vremena približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.

Vremenski pojavi na dan 3. oktober:
3.10.1932
Obilno deževje v nekaterih krajih na Dolenjskem; v Sodražici je do jutra naslednjega dne padlo 118 milimetrov, v Gornjem Lenartu 106 milimetrov, v Ambrusu 98 milimetrov in v Kostanjevici na Krki 79 milimetrov padavin v preteklih 24 urah.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Abidjan | flickr hike