Sreda, 18. maj 2022, 12:36
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
29.10.2018

Vremenska napoved - 29. oktober 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > oktober > 29. 10. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 29. oktober 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 29.10.2018Popoldne bo v glavnem oblačno s padavinami, vmes bodo nastajale tudi nevihte. Padavine bodo najmočnejše v zahodni, južni in osrednji Sloveniji. Zlasti zvečer in v noči iz ponedeljka na torek bodo pogosti tudi nalivi. Južni veter se bo popoldne ponovno krepil, najmočnejši bo zvečer in v noči iz ponedeljka na torek. Čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 22 °C.
Jutri zjutraj bo dež v osrednjih in vzhodnih krajih ponehal, delno se bo nebo zjasnilo. Na zahodnem delu države bo še pretežno oblačno z občasnim dežjem. Meja sneženja se bo na območju Julijskih Alp spustila do nadmorske višine približno 1500 m. Še bo pihal okrepljen jugozahodnik, ki bo do večera oslabel. Jutranje temperature bodo od 6 do 12, ob morju 14, čez dan bodo najvišje temperature na severozahodu države približno 9, drugje od 12 do 18 °C.

Opozorilo: Najmočnejši sunki vetra bodo na Primorskem, Notranjskem in delu Gorenjske, kjer lahko po nižinah marsikje dosegajo hitrosti od 90 do 110 km/h. Ni izključen pojav obsežnejših vetrolomov. Zvečer in preko noči bo zapihal okrepljen veter tudi drugje, najmočnejši sunki vetra bodo predvidoma med 70 in 90 km/h.
V sredo bo deloma jasno, zjutraj bo po nižinah nekaj megle ali nizke oblačnosti.
V četrtek bo v zahodni Sloveniji ponovno pričelo deževati. Padavine se bodo popoldne širile proti vzhodu.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 2. do 7. novembra 2018

Nad srednjo Evropo, Balkanom in severnim Sredozemljem bodo prevladovali južni do jugozahodni višinski vetrovi. K nam bo iznad Sredozemlja še pritekal razmeroma topel in občasno bolj vlažen zrak.
V petek bodo predvsem v zahodni polovici države še rahlo deževalo. V soboto se bo postopoma delno ranebo zjasnilo, po nekaterih nižinah bo zjutraj nastala megla. Nekaj več oblačnosti bo ostalo v višjih predelih na zahodnem delu države. Tudi v nedeljo bo vreme podobno. V začetku prihodnjega tedna se verjetnost za padavine znova poveča. Še bo ostalo relativno toplo za ta čas.


Sosednje pokrajine
Oblačno bo in deževno. Padavine bodo pogostejše in obilnejše v krajih zahodno od nas, kjer bodo vmes tudi nevihte. Zlasti popoldne in zvečer bo zelo vetrovno.
Jutri se bo delno zjasnilo, le vzdolž Alpsko-dinarske gorske pregrade bodo občasno še padavine. Pihal bo zmeren jugozahodnik.


Gorski svet
Danes bo oblačno, megleno in deževno, popoldne lahko tudi zagrmi. Pihal bo zmeren do močan jugozahodnik, ki se bo proti večeru še okrepil in dosegel viharno jakost. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.

Jutri bo v visokogorju in sredogorju oblačno in megleno. Še se bodo pojavljale padavine, ki bodo pogostejše na območju Julijcev in Snežnika. Meja sneženja se bo v Julijskih Alpah spustila do približno 1500 m. Bolj suho bo na območju Pohorja in v vzhodnih Karavankah. Pihal bo zmeren do močan jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa približno -3 °C.

Vremenski pojavi na dan 29. oktober:
29.10.1959
Do jutra je v nekaterih krajih padlo preko 200 milimetrov padavin v 48 urah. Na postaji Dom na Komni so izmerili 356 milimetrov, v Plužni pri Bovcu 300 milimetrov, v Zabičah pri Ilirski Bistrici 266 milimetrov, na Zgornjem Jezerskem 198 milimetrov, v Gornjem Gradu 197 milimetrov (183 milimetrov v enem dnevu) in v Litiji 130 milimetrov (126 milimetrov v enem dnevu) padavin.

29.10.1997
Nad srednjo in jugovzhodno Evropo je bilo jedro močnega anticiklona, pri nas je bil zračni tlak zelo visok. V Novem mestu je znašal največji tlak, preračunan na morski nivo, 1041 hPa, v Murski Soboti in Mariboru 1040 hPa in na Letališču Portorož 1034 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Corinto | lana