Sreda, 18. maj 2022, 12:01
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
28.10.2018

Vremenska napoved - 28. oktober 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > oktober > 28. 10. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 28. oktober 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 28.10.2018Danes bo oblačno in deževno. Padavine bodo obilnejše v zahodni, južni in osrednji Sloveniji. Ob morju bo pihal okrepljen jugo, ponekod v notranjosti Slovenije pa veter južnih smeri, ki bo proti večeru prehodno oslabel. Čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 18, ob morju in na jugovzhodu države približno 20 °C.
Jutri bo še oblačno in deževno, popoldne in zvečer bo tudi grmelo. Padavine bodo najmočnejše v zahodni, južni in osrednji Sloveniji. Zlasti zvečer in noči na torek bodo vmes tudi dolgotrajnejši nalivi. Veter se bo popoldne ponovno krepil, najmočnejši bo zvečer in v noči iz ponedeljka na torek. Jutranje temperature bodo od 9 do 14, na Primorskem približno 18, čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 22 °C.

Opozorilo: Danes bo zlasti v višjih legah do večera pihal jugozahodni veter s hitrostjo med 70 in 90 km/h. Še močnejši veter pričakujemo v ponedeljek zvečer in v prvem delu noči na torek.
V torek zjutraj bo dež v osrednjih in vzhodnih krajih ponehal, delno se bo nebo zjasnilo. Na zahodnem delu države bo še pretežno oblačno z občasnim dežjem. Meja sneženja se bo na območju Julijskih Alp spustila do nadmorske višine približno 1500 m. Pihal bo jugozahodnik, ki bo do večera oslabel.
V sredo bo deloma jasno, zjutraj bo po nižinah nekaj megle ali nizke oblačnosti.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 1. do 6. novembra 2018

Nad srednjo Evropo, Balkanom in severnim Sredozemljem bodo prevladovali južni do jugozahodni višinski vetrovi. K nam bo iznad Sredozemlja še pritekal razmeroma topel in občasno bolj vlažen zrak.

V četrtek bo v zahodni Sloveniji ponovno pričelo deževati, v noči iz četrtka na petek pa se bodo padavine prehodno razširile nad večji del Slovenije. Tudi v naslednjih dneh bo večinoma oblačno in razmeroma toplo vreme, zlasti na zahodnem delu države bo občasno lahko tudi deževalo.


Sosednje pokrajine
Danes bo pretežno oblačno in deževno, le vzhodno od Slovenije bo še v glavnem brez padavin. Ob Jadranu bo pihal okrepljen jugo.
Jutri bo oblačno in deževno. Padavine bodo pogostejše in obilnejše v krajih zahodno od nas, kjer bodo vmes tudi nevihte. Zlasti popoldne in zvečer bo zelo vetrovno.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno. V Julijskih Alpah ter zahodnih in osrednjih Karavankah bo pogosto deževalo, drugje bo padavin nekaj manj. Pihal bo močan jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 3 °C.

Jutri bo oblačno, megleno in deževno, popoldne lahko tudi zagrmi. Pihal bo zmeren do močan jugozahodnik, ki se bo proti večeru še okrepil in dosegel viharno jakost. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.

Vremenski pojavi na dan 28. oktober:
28.10.1905
Izjemno hladno, morda celo najhladnejše oktobrsko jutro v 20. stoletju v precejšnjem delu Slovenije. Ob 7. uri zjutraj so v Dolenjem Medvedjem selu pri Trebnjem izmerili minus 14,4 stopinj C, Žireh minus 13,5 stopinj C, v Postojni minus 12,8 stopinj C, v Kočevski Reki minus 11,4 stopinj C in v Ljubljani minus 9,3 stopinj C (minimalna temperatura minus 10,7 stopinj C). Glavni vzrok za izjemno nizke temperature je bila debela snežna odeja, ki je prekrivala večji del Slovenije.

28.10.1997
Mrzel polarni zrak je preplavil vso Slovenijo, v višjih legah je bilo zimsko mrzlo. Na Kredarici (2514 m) je temperatura padla na minus 17,8 stopinj C, na Krvavcu (1740 m) na minus 12,4 stopinj C, na Voglu (1535 m) na minus 10,5 stopinj C in na Rogli (1492 m) minus 9,9 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Lübeck | vallon