Sreda, 18. maj 2022, 10:48
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
26.10.2018

Vremenska napoved - 26. oktober 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > oktober > 26. 10. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 26. oktober 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 26.10.2018Popoldne bo zlasti v severni in severovzhodni Sloveniji delno jasno, drugje pretežno oblačno. Ponekod v zahodnih krajih bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Zapihal bo jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 19 °C.
Jutri bo pretežno oblačno. Na severozahodu bo pogosto in močneje deževalo, dež pa se bo občasno razširil tudi na južne in osrednje kraje ter proti severovzhodu. Na Primorskem bo lahko tudi kakšna nevihta. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo. Jutranje temperature bodo od 9 do 14, ob morju 17, čez dan bodo najvišje temperature na severozahodu približno 14, drugje od 16 do 22 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo in ponedeljek bo oblačno in deževno. Padavine bodo močnejše v zahodni, južni in osrednji Sloveniji, zlasti na zahodnem delu države bo tudi kakšna nevihta. Ob morju bo pihal okrepljen jugo, ponekod v notranjosti Slovenije pa okrepljen južni ali jugozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 30. oktobra do 4. novembra 2018

Nad srednjo Evropo, Balkanom in severnim ter osrednjim Sredozemljem bodo prevladovali jugozahodni višinski vetrovi. K nam nam bo iznad Sredozemlja pritekal razmeroma topel in občasno bolj vlažen zrak.

V torek se bo na vzhodnem delu države delno zjasnilo, na zahodnem delu države pa bo občasno še deževalo. V sredo bo brez padavin, v četrtek in petek pa bo dež ponovno verjetnejši, še predvsem v zahodni polovici države. V soboto in nedeljo kaže na suho vreme. Občutnejših temperaturnih sprememb ne pričakujemo.


Sosednje pokrajine
V krajih severno od nas bo deloma jasno, drugje bo pretežno oblačno. V višjih predelih severne Italije ter na območju Kvarnerja in deloma Istre bo pričelo deževati. V Kvarnerju bo pihal jugo.
Jutri bo pretežno oblačno, le ponekod v notranjosti Hrvaške bo še nekaj sonca. Deževalo bo na območju Gorskega Kotarja, v Furlaniji in Karnijskih Alpah ter na avstrijskem Koroškem. Ob Jadranu bo pihal jugo, ponekod drugje jugozahodni veter.


Gorski svet
Danes bo v glavnem oblačno in ponekod tudi megleno, le na Pohorju in v vzhodnih Karavankah še deloma jasno. Dopoldne bo vrh oblačnosti v glavnem pod 2000 m, popoldne se bo počasi dvigal. Na območju med Julijci in Snežnikom bo občasno deževalo ali rosilo. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik, ki se bo popoldne krepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.

Jutri bo oblačno in megleno. V Julijskih Alpah ter zahodnih in osrednjih Karavankah bo pogosto in obilneje deževalo, drugje bo padavin manj in bodo manj pogoste. Pihal bo zmeren do močan jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 3 °C.

Vremenski pojavi na dan 26. oktober:
26.10.1966
V nočnem neurju na Vipavskem in na Krasu je padlo neobičajno veliko dežja. Na meteorološki postaji v Ajdovščini so zjutraj izmerili 194 milimetrov, v Komnu 178 milimetrov, v Braniku 161 milimetrov in na Otlici 138 milimetrov padavin v preteklih 24 urah.

26.10.1973
Neobičajno hladno oktobrsko jutro, predvsem na severovzhodu. V Šmartnem pri Slovenj Gradcu je temperatura padla do minus 8,5 stopinj C, v Celju so izmerili minus 8,4 stopinj C, na Letališču Brnik minus 8,3 stopinj C, v Murski Soboti minus 7,6 stopinj C in v Mariboru minus 5,9 stopinj C.

26.10.1979
Zelo hladno jutro v severnem in osrednjem delu Slovenije. Na Kumu (1218 m) se je ohladilo do minus 10,0 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu je termometer pokazal minus 8,8 stopinj C, v Murski Soboti minus 8,1 stopinj C, v Celju minus 7,6 stopinj C, v Volčjem Potoku pri Kamniku minus 6,1 stopinj C ter na Jeruzalemu v Slovenskih goricah minus 5,0 stopinj C.

26.10.2003
V nekaterih krajih s snežno odejo je bilo jutro zimsko mrzlo. V Novi vasi na Blokah se je temperatura spustila vse do minus 17,3 stopinj C, v Ratečah je bilo minus 10,4 stopinj C, v Postojni minus 9,6 stopinj C, na Vojskem nad Idrijo minus 8,2 stopinj C in v Preddvoru na Gorenjskem minus 6,9 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Hailuoto | hribi