Sreda, 18. maj 2022, 11:53
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
24.10.2018

Vremenska napoved - 24. oktober 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > oktober > 24. 10. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 24. oktober 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 24.10.2018Danes bo v glavnem jasno, v severovzhodni Sloveniji popoldne in zvečer zmerno oblačno. Zlasti v Prekmurju lahko pade kakšna kaplja dežja. Krepil se bo veter severnih smeri, ki bo močnejši predvsem v višjih legah severovzhodne in severne Slovenije. Čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 22 °C.
Jutri se bo v severnem delu Primorske nebo pooblačilo, ponekod v Posočju bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Drugje bo v glavnem jasno. Zapihal bo jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 3 do 8, ob morju približno 11, čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 20 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo v vzhodni Sloveniji delno jasno. Drugje bo pretežno oblačno, občasno bo deževalo. V soboto se bo povsod nebo pooblačilo, dež se bo v zahodni polovici države okrepil in razširil na večji del Slovenije. Vmes bodo tudi nevihte. Oba dneva bo pihal jugozahodnik, ob morju jugo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 28. oktobra do 2. novembra 2018

Nad nami bo pihal južni do jugozahodnik, s katerim bo pritekal precej vlažen ter v torek in sredo prehodno nekoliko hladnejši zrak.

V nedeljo in ponedeljek bo oblačno in deževno, v zahodni polovici države bodo padavine obilne. Pihal bo južni do jugozahodnik, ob morju jugo. Od torka do petka bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bodo še padavine, količina padavin pa bo bistveno manjša kot v nedeljo in ponedeljek. Najmanj dežja in največ jasnega vremena bo od torka do petka v vzhodni Sloveniji.


Sosednje pokrajine
Danes bo v glavnem jasno, nekoliko več oblačnosti bo na severnem delu države Hrvaške in v sosednjih pokrajinah Madžarske. Tam bo popoldne občasno rahlo deževalo. Pihal bo zmeren, v Alpah pa močan severnik.
Jutri bo v Furlaniji zmerno do pretežno oblačno. Drugje bo večinoma jasno vreme.


Gorski svet
Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več v vzhodnem delu slovenskih gora. Nekateri vrhovi bodo tudi v oblakih. Pihal bo močan, ponekod v visokogorju lahko tudi zelo močan severozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.

Jutri bo precej jasno, le v zahodnih Julijcih in južno od Bohinjskega grebena se bodo začeli nabirati oblaki. Na območju Posočja lahko občasno tudi rahlo dežuje. V visokogorju bo pihal zmeren severozahodni veter, v sredogorju pa se bo veter obračal na zahodno do jugozahodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 3 °C.

Vremenski pojavi na dan 24. oktober:
24.10.1947
Niz zelo hladnih oktobrskih juter se je še nadaljeval. V Celju je bila najnižja temperatura minus 8,2 stopinj C, v Žireh se je ohladilo do minus 7,8 stopinj C, v Stari Fužini do minus 6,7 stopinj C in v Ljubljani do minus 3,7 stopinj C. V Slovenj Gradcu so ob 7. uri zjutraj namerili minus 7,0 stopinj C.

24.10.1923


slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Foveaux Strait | cottage bing