Sreda, 18. maj 2022, 11:14
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
23.10.2018

Vremenska napoved - 23. oktober 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > oktober > 23. 10. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 23. oktober 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 23.10.2018Popoldne bo precej jasno. Na Štajerskem in v Prekmurju bo prehodno zapihal jugozahodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 17, na Primorskem približno 20 °C.
Jutri bo jasno, na severnem delu države in severovzhodu občasno pretežno oblačno. Zlasti v Prekmurju bo lahko popoldne ali zvečer padla kakšna kaplja dežja. Čez dan se bo krepil severovzhodni do severozahodnik, ki bo močnejši predvsem v višjih legah severovzhodne in severne Slovenije. Zjutraj bodo najnižje temperature od 2 do 8, ob morju približno 11, čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 22 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek dopoldne se bo nebo pooblačilo v večjem delu Primorske, zlasti ponekod v Posočju bo občasno rahlo deževalo. Drugje bo jasno, le zjutraj in deloma dopoldne na severovzhodu še pretežno oblačno. Zapihal bo jugozahodni veter. V petek bo v vzhodni polovici države jasno, drugje pretežno oblačno. Na zahodnem delu države bo občasno deževalo. Ponekod bo pihal jugozahodni veter.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 27. oktobra do 1. novembra 2018

Nad zahodnim Sredozemljem ter nad območjem Alp in srednje Evrope bo območje nizkega zračnega tlaka z južnim in jugozahodnim vetrom, s katerim bo k nam pritekal topel in vlažen zrak. Vremenska fronta se bo do ponedeljka zadrževala zahodneje od nas, s ponedeljka na torek pa nas bo prešla. Za njo se bo nad jugovzhodno in vzhodno Evropo zgradilo območje visokega zračnega tlaka, prehodno se bo nekoliko ohladilo.

Od sobote do torka bo večinoma oblačno vreme s pogostim dežjem, ki ga bo največ na severozahodu države. V začetku bo razmeroma toplo, predvidoma od torka naprej pa nekoliko hladneje. V sredo in četrtek bodo padavine manj verjetne.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo pretežno jasno. Burja ob severnem delu Jadrana bo postopno ponehala.
Jutri bo v krajih severno in vzhodno od nas spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bo ponekod deževalo. Pihal bo zmeren, v gorah pa močan severnik. Drugje bo jasno in razmeroma toplo.


Gorski svet
Danes bo dopoldne pretežno jasno, popoldne pa se bo od severa zmerno nebo pooblačilo. Pihal bo rahel do zmeren, ponekod v visokogorju okrepljen severni do severozahodnik. Dotekal bo toplejši zrak. Na višini 1500 metrov bo temperatura popoldne približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.

Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več v vzhodnem delu slovenskih gora. Nekateri vrhovi bodo tudi v oblakih. Popoldne bo možna kakšna kaplja dežja. Pihal bo močan, ponekod v visokogorju lahko tudi zelo močan severozahodni veter. Popoldne bo dotekal hladnejši zrak, na višini 1500 metrov bo temperatura popoldne približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 3 °C.

Vremenski pojavi na dan 23. oktober:
23.10.1921
Močne padavine v večjem delu države, zvečer in več kot noči se je ob zelo močni ohladitvi meja sneženja spustila do nižin. Sneženje je ponehalo šele dopoldne naslednjega dne. V Leskovici nad Cerknim so zjutraj izmerili 143 milimetrov padavin v enem dnevu, v Lučah 116 milimetrov in 2 centimetrov novega snega, v Škofji Loki 106 milimetrov (15 centimetrov snega), v Kamniku 105 milimetrov (11 centimetrov), v Kočevski Reki 100 milimetrov (32 centimetrov) in v Žireh 84 milimetrov (20 centimetrov).

23.10.1923
Predvsem v Posočju je bila dopoldne izmerjena velika dnevna količina padavin; v Starem selu pri Kobaridu 280 milimetrov, v Bovcu 198 milimetrov in v Bači 131 milimetrov. V Bovcu je v 52 urah in 50 minutah do 24. oktobra ob 20.30 padlo 360 milimetrov padavin.

23.10.1971
V precejšnjem delu Slovenije je bila izmerjena najvišja oktobrska temperatura po 2. svetovni vojni. V Radečah pri Zidanem Mostu so izmerili 28,4 stopinj C, v Novem mestu in Gornjem Lenartu pri Brežicah je termometer pokazal 28,0 stopinj C, v Murski Soboti 27,9 stopinj C, v Mariboru 27,2 stopinj C, v Velenju 26,0 stopinj C in v Novi vasi na Blokah 24,8 stopinj C.

23.10.2003
Čez dan se je ohladilo in v veliko krajih je dež prešel v sneg do nižin. V nekaterih krajih je do jutra naslednjega dne padlo neobičajno veliko snega za mesec oktober. Na Planini pod Golico so izmerili 31 centimetrov novega snega, v Ratečah in na Vojskem nad Idrijo ga je padlo 30 centimetrov, v Topolu pri Medvodah 24 centimetrov, v Novi vasi na Blokah 21 centimetrov, v Preddvoru in Lescah 18 centimetrov, v Jeruzalemu v Slovenskih goricah 12 centimetrov in v Malkovcu na Dolenjskem 11 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Daebudo | webcam site