Sreda, 18. maj 2022, 12:58
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
22.10.2018

Vremenska napoved - 22. oktober 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > oktober > 22. 10. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 22. oktober 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 22.10.2018Popoldne bo v zahodni Sloveniji pretežno jasno. Drugje bo v začetku še oblačno vendar se bo od severozahoda delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, drugje severovzhodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 15, na Primorskem do 18 °C.
Jutri bo dopoldne pretežno jasno z meglo po nekaterih nižinah. Popoldne se bo od severa zmerno nebo pooblačilo. Burja na Primorskem bo oslabela. Zjutraj bodo najnižje temperature od 1 do 6, ob morju do 12, čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 16, na Primorskem do 19 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo bo v glavnem jasno, na severnem delu države in severovzhodu pa bo pretežno oblačno, tam lahko pade kakšna kaplja dežja. Zapihal bo severni do severozahodnik. V četrtek bo zmerno do pretežno oblačno, v Posočju bo ponekod rahlo deževalo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 26. do 31. oktobra 2018

Nad območjem Alp in srednje Evrope bodo do petka prevladovali severozahodni do severni višinski vetrovi. Ob koncu tedna bo nad zahodno Evropo nastala obsežna višinska dolina, nad naše kraje bo z jugozahodni veterom iz Sredozemlja pritekal vlažen zrak.

V petek se bo nebo pooblačilo, zlasti v Posočju se bodo že začele pojavljati prve padavine. Od sobote do torka bo večinoma oblačno vreme s pogostim dežjem, ki ga bo največ na severozahodu države. V začetku bo razmeroma toplo, predvidoma od ponedeljka naprej pa bo hladneje. V sredo bo verjetnost za padavine manjša.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo vzhodno od Slovenije pretežno oblačno. Drugje bo pretežno jasno. Ob severnem delu Jadrana bo pihala zmerna, v Kvarnerju močna burja.
Jutri bo jasno, nekoliko več oblačnosti bo v krajih vzhodno od nas. Po nižinah bo dopoldne megla.


Gorski svet
Danes bo v Julijskih Alpah in gorah Primorske pretežno jasno, drugje pa dopoldne še oblačno in zlasti na Notranjskem tudi megleno. Popoldne se bo povsod postopno jasnilo. Pihal bo okrepljen severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura popoldne približno 4, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Jutri bo dopoldne pretežno jasno, popoldne pa se bo od severa zmerno nebo pooblačilo. Pihal bo okrepljen severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura popoldne približno 5, na višini 2500 metrov pa približno 1 °C.

Vremenski pojavi na dan 22. oktober:
22.10.1972
Predvsem na Primorskem je bilo jutro glede na letni čas zelo hladno. V Čepovanu se je ohladilo do minus 5,3 stopinj C, v Šmarjah pri Sežani in Vipolžah v Goriških brdih so namerili minus 4,0 stopinj C, v Novi Gorici minus 2,5 stopinj C, in v Dragonji -0,9 stopinj C.

22.10.1974
V veliko krajih v sredogorju in visokogorju so zjutraj namerili za mesec oktober neobičajno debelo snežno odejo. Na Kredarici (2514 m) je višina snega znašala 187 centimetrov, pri Domu na Komni (1520 m) so ga namerili 49 centimetrov, na Kumu (1218 m), v Podolševi (1247 m) 40 centimetrov in v Zgornjih Poljane na Notranjskem (1030 m) 30 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Sea Breeze | waterfall bing