Sreda, 18. maj 2022, 12:20
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
21.10.2018

Vremenska napoved - 21. oktober 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > oktober > 21. 10. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 21. oktober 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 21.10.2018Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno. V notranjosti Slovenije se bodo občasno pojavljale rahle padavine, deloma plohe. Zapihal bo severni do severovzhodnik, na Primorskem rahla do zmerna burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 14, na Primorskem do 18 °C.
Jutri bo v zahodni Sloveniji pretežno jasno. Drugje bo v glavnem oblačno, ponekod na južnem delu države bo zjutraj še možen rahel dež. Popoldne se bo od severozahoda delno zjasnilo, le v južnih in jugovzhodnih krajih bo še pretežno oblačno. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, drugje severovzhodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature od 3 do 8, ob morju približno 10, v Gornjesavski dolini približno 0, čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 15, na Primorskem do 18 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek bo jasno, nekoliko več oblačnosti bo občasno na vzhodem delu Slovenije. Dopoldne bo ponekod po nižinah megla. Burja na Primorskem bo oslabela. V sredo bo pretežno oblačno, zlasti v severovzhodni in severni Sloveniji bodo prehodno rahle padavine, več sonca bo na jugozahodnem delu države. Zapihal bo severnik, nekoliko ohladilo se bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 25. do 30. oktobra 2018

Nad območjem Alp in srednje Evrope bodo do petka prevladovali severozahodni do severni višinski vetrovi. Ob koncu tedna bo nad zahodno Evropo nastala obsežna višinska dolina, nad naše kraje bo z jugozahodni veterom iz Sredozemlja pritekal vlažen zrak.

V četrtek bo jasno, po nižinah pa dopoldne megleno. V petek se bo nebo pooblačilo, zlasti v Posočju se bodo že začele pojavljati prve padavine. Od sobote do torka bo večinoma oblačno vreme s pogostim dežjem. V začetku bo razmeroma toplo, predvidoma od ponedeljka naprej pa bo hladneje.


Sosednje pokrajine
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno se bodo pojavljale manjše krajevne padavine. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla do zmerna, v Kvarnerju tudi močna burja.
Jutri bo vzhodno od Slovenije pretežno oblačno. Ponekod na Hrvaškem bo dopoldne občasno rahlo deževalo. Drugje bo pretežno jasno. Ob severnem delu Jadrana bo pihala zmerna, v Kvarnerju močna burja.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, zlasti dopoldne tudi megleno. Od severa se bodo dopoldne pojavljale rahle padavine, popoldne pa bodo še posamezne kratkotrajne plohe z vmesnimi obdobji jasnega vremena. Pihal bo okrepljen severni do severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura popoldne približno 1, na višini 2500 metrov pa približno -6 °C.

Jutri bo v Julijskih Alpah in gorah Primorske pretežno jasno, drugje pa dopoldne še oblačno in zlasti na Notranjskem tudi megleno. Popoldne se bo povsod postopno jasnilo. Pihal bo okrepljen severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura popoldne približno 4, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Vremenski pojavi na dan 21. oktober:
21.10.1947
Jutro je bilo glede na letni čas neobičajno hladno, v nekaterih krajih se je ohladilo pod minus 10 stopinj C! V Celju je bila minimalna temperatura minus 11,4 stopinj C, v Žireh se je shladilo do minus 9,6 stopinj C in v Ljubljani do minus 5,8 stopinj C. V Slovenj Gradcu je bilo ob 7. uri zjutraj minus 9,8 stopinj C in v Novem mestu minus 7,4 stopinj C.

21.10.2011


slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Veliki Przunac | webcam site