Sreda, 18. maj 2022, 12:42
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
2.10.2018

Vremenska napoved - 2. oktober 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 2. oktober 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 2.10.2018Popoldne se bo od zahoda postopno delno zjasnilo. Na Primorskem bo burja oslabela. Čez dan bodo najvišje temperature od 11 do 15, na Primorskem do 19 °C.
Jutri bo v glavnem jasno, zjutraj bo ponekod po dolinah in kotlinah megla. Popoldne se bo zlasti v severni in severovzhodni Sloveniji zmerno nebo pooblačilo. Burja na Primorskem se bo proti večeru nekoliko okrepila. Zjutraj bodo najnižje temperature od -1 do 4, v krajih z burjo od 6 do 10, čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 19, na Primorskem do 22 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo na Primorskem jasno, pihala bo rahla do zmerna burja. Drugje bo v začetku pretežno oblačno in ponekod megleno, čez dan se bo nebo zjasnilo. V petek bo jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 6. do 11. oktobra 2018

V soboto se bo iz Sredozemlja proti našim krajem pomaknilo višinsko jedro hladnega zraka. V nedeljo bomo zelo verjetno prešli pod vpliv ciklona, ki bo nastal nad severnim Sredozemljem. V začetku prihodnjega tedna se bo nad naše kraje znova razširilo območje visokega zračnega tlaka.

V soboto bo že več oblačnosti. Verjetnost padavin padavin se bo predvsem na Primorskem povečala. Tudi v nedeljo in v ponedeljek so še možne občasne padavine. V nadaljevanju prihodnjega tedna kaže na bolj suho vreme. Še vedno bo ostalo razmeroma toplo za ta čas, čez dan bodo najvišje temperature temperature bodo blizu 20 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne se tudi v krajih vzhodno in južno od nas postopno delno zjasnilo. Ob severnem delu Jadrana bo pihala v glavnem zmerna burja.
Jutri bo v glavnem jasno, popoldne bo v sosednjih pokrajinah Avstrije pretežno oblačno in v glavnem brez padavin. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla burja.


Gorski svet
Danes bo v začetku oblačno, v visokogorju lahko tudi megleno. Rahel dež ali sneg bo oslabel in ponehal. Čez dan se bodo oblaki trgali, nekateri vrhovi so lahko občasno tudi v oblakih. Pihal bo rahel do zmeren veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -3 °C.

Jutri v prvem delu dneva bo v glavnem jasno. Popoldne pa se bo od severa zmerno nebo pooblačilo. Vrhovi so lahko občasno v oblakih. Pihal bo rahel do zmeren veter v glavnem severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.

Vremenski pojavi na dan 2. oktober:
2.10.1956
V večjem delu države je bilo neobičajno toplo za začetek meseca oktobra, v nekaterih krajih celo najtopleje v zadnjih desetletjih. V Črnomlju je bilo skoraj vročih 29,2 stopinj C, v Mokronogu se je živo srebro ustavilo pri 27,4 stopinj C, v Celju pri 26,7 stopinj C, v Kočevju pri 26,2 stopinj C in v Šmartnem pri Slovenj Gradcu pri 25,2 stopinj C.

2.10.2011
Ponovno zelo topel oktobrski dan. V Biljah pri Novi Gorici se je ogrelo na 29,2 stopinj C, v Godnjah na Krasu so izmerili 28,5 stopinj C, v Metliki 28,0 stopinj C, v Murski Soboti 26,4 stopinj C, v Ljubljani 26,2 stopinj C, v Bohinjski Češnjici 26,0 stopinj C in v Ratečah 24,7 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Chioggia | presearch