Sreda, 18. maj 2022, 11:31
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
17.10.2018

Vremenska napoved - 17. oktober 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > oktober > 17. 10. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 17. oktober 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 17.10.2018Popoldne bo na vzhodnem delu države zmerno, drugje pretežno oblačno. Zlasti v zahodni polovici države bodo v začetku še občasne padavine. Čez dan bodo najvišje temperature od 13 do 17, na Primorskem in na vzhodem delu države do približno 20 °C.
Jutri bo v notranjosti Slovenije v prvem delu dneva nizka oblačnost, ponekod po nižinah bo lahko tudi megleno. Čez dan se bo deloma nebo zjasnilo. Na Primorskem bo pihala rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 7 do 11, na Primorskem do približno 14, čez dan bodo najvišje temperature od 16 do 19, na Primorskem do 24 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek in soboto bo jasno. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 21. do 26. oktobra 2018
V nedeljo nas bo od severovzhoda dosegla neizrazita hladna fronta. V začetku prihodnjega tedna bodo naši kraji pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, v sredo ali četrtek pa nas bo predvidoma dosegla še ena hladna fronta.

V nedeljo bo prehodno ponovno več oblačnosti in rahle padavine. V ponedeljek in torek bo zelo verjetno suho, v drugi polovici tedna pa se verjetnost za krajevne padavine nekoliko poveča. Od nedelje do petka bodo dnevne temperature v glavnem približno 15 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo večinoma pretežno oblačno vreme. Zlasti v krajih zahodno in južno od nas bodo v začetku še občasne padavine. Ob severnem delu Jadrana bo pihala v glavnem rahla burja.
Jutri bo v začetku pretežno oblačno, manj oblačnosti bo v sosednjih krajih Italije in avstrijske Koroške. Čez dan se bo oblačnost počasi umikala proti vzhodu. Zlasti v Kvarnerju bo pihala rahla burja.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno, občasno bo deževalo. Suho bo na Pohorju ter v vzhodnih Karavankah. Pihal bo v glavnem šibak veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 3 °C.

Jutri bo v začetku delno jasno, čez dan bo več oblačnosti, zlasti v sredogorju bo tudi megleno. Pihal bo rahel veter v glavnem zahodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.

Vremenski pojavi na dan 17. oktober:
17.10.1983
V pretekli noči so bili v nekaterih krajih na Goriškem številni močni nalivi, v nekaj urah je padlo tudi preko 200 milimetrov padavin. V Novi Gorici so zjutraj izmerili 272 milimetrov v enem dnevu, od tega je 257 milimetrov padlo v 6 urah! V Čepovanu je dnevna višina padavin znašala 229 milimetrov, največja šesturna pa 200 milimetrov. V Lokvah je v enem dnevu padlo 192 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Brest | pot