Sreda, 18. maj 2022, 10:53
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
16.10.2018

Vremenska napoved - 16. oktober 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > oktober > 16. 10. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 16. oktober 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 16.10.2018Popoldne bo pretežno oblačno. Zlasti v južni polovici države bodo občasno možne rahle krajevne padavine. Čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 18, na Primorskem do 21 °C.
Jutri bo v začetku oblačno. V vzhodnih krajih bo suho, zlasti na zahodnem delu države in severozahodu pa bo občasno deževalo, ob morju lahko tudi zagrmi. Popoldne se bo na vzhodem delu države oblačnost trgala. Na Primorskem bo zapihala rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 7 do 11, na Primorskem do 14, čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 18, na Primorskem in v vzhodnih krajih do približno 20 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo zmerno oblačno, v notranjosti Slovenije bo zjutraj nekaj megle ali nizke oblačnosti. Na Primorskem bo še pihala rahla burja. V petek bo v glavnem jasno. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 20. do 25. oktobra 2018
Med Britanskim otočjem in Rusijo bo območje visokega zračnega tlaka, ki bo seglo tudi nad severno polovico Sredozemlja. V nedeljo se nakazuje višinski prodor hladnega zraka iznad Skandinavije proti jugovzhodu, vendar lahko tudi nad Balkan in Jadran. Od tega bo odvisen nadaljnji razvoj vremenske situacije nad srednjo in jugovzhodno Evropo.

V soboto kaže na suho in dokaj jasno vreme. Po nižinah v notranjosti države se bo zjutraj in deloma dopoldne zadrževala megla. Čez dan bodo najvišje temperature približno 20 °C. Najverjetneje v nedeljo nas bo dosegla hladna fronta, ki bo prenesla ohladitev in možnost manjših padavin. V ponedeljek in torek bo zelo verjetno suho z dnevnimi temperaturami približno 15 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo pretežno oblačno, občasno se bodo na Hrvaškem in ob severnem delu Jadrana še pojavljale padavine. Bolj jasno bo v sosednjih pokrajinah Avstrije ter deloma Madžarske in na območju Karnijskih Alp v Italiji.
Jutri bo ponekod na Madžarskem in v notranjosti Hrvaške zmerno, občasno pretežno oblačno. Drugje bo večinoma oblačno vreme, iznad severnega Jadrana se bo dež razširil nad sosednje kraje Italije in avstrijske Koroške ter deloma Štajerske.


Gorski svet
Danes bo zmerno do pretežno oblačno, občasno ponekod tudi megleno. Popoldne bo oblačnosti manj, vendar bo na nebu precej gosta koprenasta oblačnost. Pihal bo rahel jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.

Jutri bo oblačno in megleno, občasno bo deževalo. Suho bo na Pohorju ter morda v vzhodnih Karavankah. Pihal bo v glavnem šibak južni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.

Vremenski pojavi na dan 16. oktober:
16.10.1987
Zlasti zjutraj je bilo za sredino meseca oktobra neobičajno toplo. Ob 7. uri zjutraj so na meteorološki postaji Portorož Beli Križ izmerili 18,4 stopinj C, v Novem mestu je bilo 18,2 stopinj C, na Vrhniki 18,0 stopinj C, v Stari Fužini 16,5 stopinj C in v Ratečah 14,4 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Webcam Taza | mangart hike