Sreda, 18. maj 2022, 12:36
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
15.10.2018

Vremenska napoved - 15. oktober 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > oktober > 15. 10. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 15. oktober 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 15.10.2018Popoldne bo na vzhodnem delu države zmerno, na zahodnem delu države in v osrednjem delu države pa pretežno oblačno. Občasno bo rahlo deževalo. Čez dan bodo najvišje temperature od 13 do 18, na Primorskem do 20 °C.
Jutri bo na vzhodnem delu države zmerno oblačno, drugje pa v glavnem pretežno oblačno. Zlasti na zahodnem delu države in jugu lahko nastane kakšna ploha. Popoldne se bo oblačnost trgala. Zjutraj bodo najnižje temperature od 7 do 10, na Primorskem do 15, čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 21 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo in četrtek bo pretežno jasno, v notranjosti Slovenije bo v prvem delu dneva po nižinah megla.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 19. do 24. oktobra 2018
Nad vzhodno in srednjo Evropo bo v začetku še vztrajalo območje visokega zračnega tlaka. Ob koncu tedna nas bo predvidoma dosegla ena vremenska motnja, v sredini naslednjega tedna pa verjetno še druga.

V petek in soboto kaže na suho in dokaj jasno vreme. Po nižinah v notranjosti države se bo zjutraj in deloma dopoldne zadrževala megla. Čez dan bodo najvišje temperature približno 20 °C. Najverjetneje v nedeljo nas bo dosegla hladna fronta, ki bo prenesla ohladitev in možnost manjših padavin. V začetku prihodnjega tedna bo vreme ponovno bolj stabilno, potem pa se verjetnost za padavine in novo ohladitev ponovno poveča.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v krajih zahodno in južno od nas pretežno oblačno z rahlim dežjem. Več jasnine bo vzhodno od nas.
Jutri bo nad severnim Jadranom in Furlanijo-Julijsko krajino pretežno oblačno, občasno se bodo še pojavljale padavine. Bolj jasno bo nad Panonsko nižino.


Gorski svet
Danes bo oblačno in tudi megleno, le na Pohorju in v vzhodnih Karavankah bo dopoldne še nekaj jasnine. Zlasti vzdolž Dinarske pregrade v Julijcih in v Kamniško-Savinjskih Alpah bodo nastajale rahle padavine. Pihal bo rahel, v visokogorju lahko tudi zmeren, veter južnih smeri. Temperatura na 1500 m bo približno 7, na višini 2500 metrov pa 2 °C.

Jutri zjutraj bo v glavnem oblačno in lahko tudi megleno. Popoldne se bo oblačnost mestoma trgala, nastane lahko še kakšna ploha. Pihal bo rahel jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.

Vremenski pojavi na dan 15. oktober:
15.10.1934
Obilno deževje in sneženje v Zgornjem Posočju, do 9. ure naslednjega dne je največ padavin padlo v Bovcu, 206 milimetrov; v Soči so jih namerili 155 milimetrov, na Predelu 109 milimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Goseong | monte