Sreda, 18. maj 2022, 10:49
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
12.10.2018

Vremenska napoved - 12. oktober 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > oktober > 12. 10. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 12. oktober 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 12.10.2018Popoldne bo precej jasno. Zvečer bo na Primorskem ponovno začela pihati rahla burja. Temperature bodo od 19 do 22, na Primorskem do 25 °C.
Jutri bo precej jasno, ponekod v vzhodnih in osrednjih krajih pa občasno zmerno oblačno. V prvem delu dneva bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. Na Primorskem bo pihala rahla burja. Jutranje temperature bodo od 4 do 8, ponekod na Notranjskem in Kočevskem približno 1, na Goriškem in ob morju približno 12, čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 22, na Primorskem do 25 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo in ponedeljek se bo nadaljevalo jasno vreme. Zlasti v jutranjih in dopoldanskih urah bo ponekod v vzhodnih in osrednjih krajih nizka oblačnost, zato bo nekoliko manj jutranje megle. Burja na Primorskem bo v nedeljo dopoldne ponehala.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 16. do 21. oktobra 2018

Nad vzhodno in srednjo Evropo bo vztrajalo območje visokega zračnega tlaka, ki bo proti koncu obdobja počasi slabelo. Vpliv atlantskih vremenskih motenj bo segal zlasti do zahodne Evrope in zahodnega Sredozemlja, v nedeljo pa tudi do osrednjih Alp. Nad nami se bo zadrževal dokaj topel zrak.

Od torka do nedelje kaže na suho in dokaj jasno vreme. Po nižinah v notranjosti države se bo zjutraj in deloma dopoldne zadrževala megla. Razmeroma toplo bo, čez dan bodo najvišje temperature temperature bodo približno 20 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo pretežno jasno.
Jutri bo pretežno jasno. V prvem delu dneva bo po nižinah megleno ali pa bo nizka oblačnost.


Gorski svet
Danes bo dopoldne nekaj gostejše koprenaste oblačnosti zlasti v Julijskih Alpah in zahodnih ter osrednjih Karavankah, sicer pa bo precej jasno. Pihal bo rahel veter južnih do vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov pa približno 5 °C.

Jutri bo precej jasno, zlasti ponekod v vzhodnih Karavankah, na Pohorju ter v Kamniško Savinjskih Alpah pa bo nekaj oblačnosti z vrhom na nadmorski višini približno 1400 m. Pihal bo rahel, ponekod občasno zmeren jugovzhodnik ali vzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.

Vremenski pojavi na dan 12. oktober:
12.10.1970
Potem, ko je bilo predvsem v notranjosti prejšnja dva dneva neobičajno toplo, je sedaj toplo obdobje doseglo vrhunec tudi na Primorskem. V Biljah pri Novi Gorici je sonce ogrelo zrak na 28,2 stopinj C, v Vedrijanu in Braniku na 28,0 stopinj C ter v Tolminu in Kubedu na 27,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vila do Conde | panorama