Sreda, 18. maj 2022, 12:52
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
1.10.2018

Vremenska napoved - 1. oktober 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 1. oktober 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 1.10.2018Popoldne se bo od zahoda postopno nebo pooblačilo. Padavine se bodo iznad zahodnih krajev širile proti vzhodu in do večera zajele večji del Slovenije. Ob morju lahko tudi zagrmi. Zvečer bo na Primorskem zapihala burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 13 do 19 °C.
Preko noči bo oblačno s padavinami, meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine približno 1300 metrov. Na Primorskem bo pihala zmerna burja.
Jutri zjutraj bo dež ponehal. Na Primorskem se bo ranebo zjasnilo, pihala bo zmerna burja. Drugje bo v začetku še oblačno, popoldne se bo delno zjasnilo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 4 do 9, na Primorskem do 12, čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 15, na Primorskem do 18 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo in četrtek bo brez padavin, v prvem delu dneva bo ponekod po nižinah megla. Burja bo v sredo oslabela in se v noči iz srede na četrtek znova nekoliko okrepila.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 5. do 10. oktobra 2018

Do sobote bo nad Alpami in zahodnim Balkanom območje visokega zračnega tlaka, ki bo potem oslabelo. Nad zahodno Evropo bo v nedeljo nastalo višinsko jedro hladnega zraka, ki se bo lahko v začetku tedna pomaknilo nad zahodno ali osrednje Sredozemlje.

V petek bo jasno z jutranjo meglo po nekaterih dolinah in kotlinah. V soboto bo že več oblačnosti. Od nedelje naprej se bo verjetnost za padavine povečala. V petek in soboto bo zjutraj ponekod še možna slana, pozneje bo manj verjetna. Čez dan bodo najvišje temperature v notranjosti Slovenije približno 15 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne se bo od zahoda postopno nebo pooblačilo. Dež bo od zahoda do večera zajel večino sosednjih pokrajin. Ob Jadranu bodo možne krajevne nevihte.
Jutri v prvem delu dneva bodo padavine povsod ponehale. Postopno se bo vsaj delno zjasnilo. Ponekod bo zapihal severovzhodnik, ob severnem delu Jadrana v glavnem zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo v začetku pretežno jasno, dopoldne se bo najprej nebo pooblačilo v Julijcih in zahodnih Karavankah, popoldne pa postopno tudi drugje. Vrhovi bodo postopno v oblakih. Sredi dneva bodo padavine zajele zahodni del slovenskih gora, popoldne se bodo širile proti vzhodu. Meja sneženja se bo do večera spustila do približno 1700 m, preko noči pa do približno 1300 m. Pihal bo v glavnem šibak veter spremenljive smeri, popoldne in zvečer se bo krepil severovzhodni veter. Hladilo se bo, sredi dneva bo temperatura na 1500 m približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 1 °C.

Jutri bo v začetku oblačno in megleno, čez dan se bodo oblaki trgali. Pihal bo rahel do zmeren veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -2 °C.

Vremenski pojavi na dan 1. oktober:
1.10.1956
Na Primorskem je bilo vreme bolj poletno kot jesensko in na nekaterih meteoroloških postajah je bila izmerjena najvišja oktobrska temperatura. V Braniku na Vipavskem se je ogrelo do 29,0 stopinj C, v Kortinah pri Črnem Kalu so izmerili 28,4 stopinj C, v 28,3 stopinj C, v Tolminu in v Komnu na Krasu 27,6 stopinj C in v Ilirski Bistrici 27,2 stopinj C.

1.10.1965
Po rekordno namočenem mesecu septembru, ko je v nekaterih krajih na zahodnem delu države padlo preko 1000 milimetrov padavin, se je začel najbolj sončen in suh mesec oktober 20. stoletja - v nekaterih krajih v vsem mesecu ni padla niti kaplja dežja!

1.10.1993
Čez dan je predvsem v Goriških brdih, Spodnji Soški dolini in Baški dolini zelo močno deževalo. Zjutraj naslednjega dne so v Vedrijanu izmerili 243 milimetrov padavin v enem dnevu; v Morskem je padlo 206 milimetrov, v Rutu 185 milimetrov, v Plavah 184 milimetrov in na Ligu 174 milimetrov padavin.

1.10.2011
Izjemno, v nekaterih krajih rekordno topel začetek meseca oktobra. V Biljah pri Novi Gorici so z 29,8 stopinj C za las zgrešili vroč dan; v Godnjah na Krasu se je ogrelo do 29,0 stopinj C, v Metliki do 27,5 stopinj C, na Letališču Portorož do 26,8 stopinj C, v Lendavi do 26,6 stopinj C, v Ljubljani in Mariboru do 25,9 stopinj C in na Kredarici (2514 m) do 12,2 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Anmyeondo | izlet