Ponedeljek, 1. marec 2021, 23:55
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
8.1.2018

Vremenska napoved - 8. januar 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 8. januar 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 8.1.2018Popoldne bo na zahodnem delu države oblačno, zlasti v Posočju bo občasno rahlo deževalo. V osrednji in vzhodni Sloveniji bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, po nekaterih nižinah se bo zadrževala megla. Ob morju bo pihal jugo, ki se bo proti večeru krepil. Čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 11, ob morju približno 15 °C.

Preko noči se bodo padavine na zahodnem delu države okrepile in proti jutru zajele tudi osrednje kraje.
Jutri bo oblačno in občasno deževno, ob morju lahko tudi zagrmi. Padavine bodo zvečer od zahoda slabele in v noči iz torka na sredo postopno ponehale. Zjutraj bodo najnižje temperature od 2 do 7, na Primorskem do 11, čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 9, na Primorskem do 14 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo in četrtek bo na zahodnem delu države delno jasno, v osrednji in vzhodni Sloveniji pa pretežno oblačno in v glavnem brez padavin. Nekoliko ohladilo se bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 12. do 17. januarja 2018
Od petka do ponedeljka bomo pod vplivom anticiklona s središčem nad vzhodno Evropo. Z vzhodnimi vetrovi bo k nam pritekal postopno nekoliko hladnejši zrak.

Večinoma bo oblačno vreme, največ sonca bo na zahodnem delu države. Ob koncu tedna bo v glavnem brez padavin, v začetku naslednjega tedna bodo na zahodnem delu države občasne padavine, po nižinah v glavnem v obliki dežja.


Sosednje pokrajine
Danes bo pretežno oblačno, sončna obdobja bodo možna sredi dneva v krajih vzhodno in severno od nas. V sosednjih pokrajinah Italije bo občasno deževalo. Na območju severnega Jadrana bo pihal jugo, ki se bo zvečer krepil.
Jutri bo oblačno. Padavine se bodo od zahoda čez dan postopno razširile na vse sosednje pokrajine. Ob morju bodo možne nevihte. Na severnem delu Jadrana bo pihal jugo.


Gorski svet
Danes bo v glavnem oblačno in ponekod megleno, le na Pohorju in v vzhodnih Karavankah bodo možna sončna obdobja. Manjše padavine bodo možne zlasti v zahodnih Julijcih. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na višini 2500 metrov pa približno -1 °C. Pihal bo zmeren jugozahodni veter.

Jutri bo oblačno in megleno s pogostimi padavinami. Meja sneženja bo nad 1600 m in se bo proti večeru spustila do približno 1200 m. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa približno -2 °C. Pihal bo zmeren do močan veter južnih smeri.

Vremenski pojavi na dan 8. januar:
8.1.1984
Predvsem v delu jugozahodne in osrednje Sloveniji je čez dan začelo zmerno do močno snežiti, do jutra naslednjega dne je v nekaterih krajih zapadlo preko pol metra snega. Na Pokojišču pri Vrhniki je v enem dnevu zapadlo 62 centimetrov, v Črnem Vrhu nad Idrijo in Cerknici 60 centimetrov, v Želimljah 51 centimetrov, v Senožečah 44 centimetrov, v Kočevskih Poljanah 40 centimetrov in v Podsredi na Kozjanskem 35 centimetrov.

8.1.1985
Ponovno zelo mrzlo jutro v precejšnjem delu Slovenije, v veliko krajih je bila izmerjena najnižja temperatura po letu 1980. V Babnem Polju se je živo srebro spustilo do minus 33,0 stopinj C, v Novi vasi na Blokah je bilo minus 32,5 stopinj C, na Pragerskem minus 27,8 stopinj C, v Kočevju minus 27,6 stopinj C, v Blagušu v Slovenskih goricah minus 27,0 stopinj C, na Bizeljskem minus 26,5 stopinj C, na Vrhniki minus 24,4 stopinj C, v Lendavi minus 23,4 stopinj C, v Ljubljani minus 20,3 stopinj C in v Biljah pri Novi Gorici minus 15,6 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Caucedo | hike bing