Sobota, 27. februar 2021, 05:15
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
7.1.2018

Vremenska napoved - 7. januar 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 7. januar 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 7.1.2018Popoldne bo ponekod na severovzhodu še delno jasno, drugje bo pretežno oblačno. Zlasti na zahodnem delu države bo občasno rahlo deževalo ali rosilo. Čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 12, ob morju in v vzhodni Sloveniji do približno 15 °C.
Jutri bo pretežno oblačno, na vzhodnem delu države bodo možna sončna obdobja. Rahel dež je verjeten zlasti v Posočju. Ob morju bo pihal jugo, ki se bo proti večeru krepil. Zjutraj bodo najnižje temperature približno 5, na severnem delu države malo nad 0, na Primorskem približno 10, čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 11, ob morju približno 15 °C.


Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz ponedeljka na torek se bodo padavine od zahoda razširile nad večji del Slovenije, ob morju lahko tudi zagrmi.
V torek bo oblačno z občasnim dežjem, ki bo popoldne od zahoda slabel in do večera v glavnem ponehal. Nekoliko se bo ohladilo.
V sredo se bo v zahodni Sloveniji delno zjasnilo, drugje bo še pretežno oblačno.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 11. do 16. januarja 2018
Od četrtka do nedelje bomo pod vplivom vzhodnih vetrov. K nam bo postopno pritekal hladnejši zrak. Vremenske motnje bodo vplivale na vreme pri nas predvidoma v četrtek in v začetku prihodnjega tedna.
Večinoma bo oblačno vreme, največ sonca bo na zahodnem delu države. Občutno ohladilo se bo, ob morebitnih padavinah bo meja sneženja blizu nižin. Verjetnost za padavine je znatna v četrtek, ko bo vzhodno od nas vremenska motnja in pa v začetku prihodnjega tedna, ko kaže na nov prodor hladnega zraka od severozahoda.Sosednje pokrajine
Popoldne bo vzhodno od Slovenije nekaj jasnine, drugje bo oblačno. Na območju Kvarnerja in v sosednjih krajih Italije bo rahlo deževalo. V Istri in Kvarnerju bo pihal jugo.
Jutri bo pretežno oblačno, sončna obdobja bodo možna sredi dneva v krajih vzhodno in severno od nas. V sosednjih pokrajinah Italije bo občasno deževalo. Na območju severnega Jadrana bo pihal jugo, ki se bo zvečer krepil.


Gorski svet
Danes bo v glavnem oblačno in megleno, le ponekod v visokogorju ter v vzhodnih Karavankah in na Pohorju bo v začetku delno jasno. V hribih zahodne in južne Slovenije bodo občasno manjše padavine. Meja sneženja bo nad približno 1800 m. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na višini 2500 metrov pa -2 °C.

Jutri bo v glavnem oblačno in ponekod megleno, manj oblačnosti bo v hribih vzhodne Slovenije. Manjše padavine bodo možne zlasti v zahodnih Julijcih. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na višini 2500 metrov pa približno -1 °C. Pihal bo zmeren jugozahodni veter. V noči iz ponedeljka na torek se bodo padavine na zahodnem delu države krepile in počasi širile proti vzhodu.

Vremenski pojavi na dan 7. januar:
7.1.1967
Močno sneženje v južni in vzhodni Sloveniji je oslabelo, v nekaterih krajih se je snežna odeja do jutra v 48 urah odebelila za preko pol metra. V Kočevskih Poljanah se je višina snega povečala s 7 centimetrov na 88 centimetrov, na Glažuti na Pohorju s 70 centimetrov na 148 centimetrov, na Sinjem Vrhu v Beli krajini z 9 centimetrov na 84 centimetrov, na Hribu v Loškem potoku z 31 centimetrov na 106 centimetrov, v Novem mestu s 5 centimetrov na 57 centimetrov in v Senožečah s 6 centimetrov na 50 centimetrov.

7.1.1985
Zelo mrzel dan, zjutraj je bilo v veliko krajih pod minus 20 stopinj C, čez dan pa se je v glavnem segrelo le do približno minus 10 stopinj C. V Žalcu je bila najnižja jutranja temperatura minus 27,9 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu se je ohladilo do minus 27,0 stopinj C, v Ratečah so izmerili minus 26,4 stopinj C, na Letališču Maribor minus 25,8 stopinj C in na Vojskem nad Idrijo minus 20,5 stopinj C.

7.1.2001
Preteklo noč, deloma pa tudi čez dan, je bila zaradi toplega vetra južnih smeri temperatura po nižinah za mesec januar neobičajno visoka. Ob 7. uri zjutraj so v Dobličah pri Črnomlju namerili 16,0 stopinj C, v Novem mestu 15,8 stopinj C, na Letališču Portorož 14,8 stopinj C, v Mariboru 14,5 stopinj C, v Velenju 14,0 stopinj C in v Ljubljani 12,8 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Sozopol | oglasi