Petek, 5. marec 2021, 08:38
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
6.1.2018

Vremenska napoved - 6. januar 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 6. januar 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 6.1.2018Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno, nekoliko več jasnine bo na vzhodnem delu države Slovenije. V zahodnih in ponekod v osrednjih krajih bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 15, na severozahodu države približno 5 °C.

Jutri bo pretežno oblačno, le na vzhodem delu države bo nekaj sonca. Zlasti na zahodnem delu države bo občasno rahlo deževalo ali rosilo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 5 do 10, v alpskih dolinah in na Koroškem približno 2, čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 12, ob morju in v vzhodni Sloveniji do približno 15 °C.


Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo pretežno oblačno, vendar v glavnem suho vreme. Rahel dež bo možen zlasti v Posočju. Ob morju bo pihal jugo.
V noči iz ponedeljka na torek se bodo padavine od zahoda razširile nad večji del Slovenije, ob morju lahko tudi zagrmi.
V torek bo oblačno z občasnim dežjem, ki bo popoldne oslabel in do večera ponehal. Nekoliko se bo ohladilo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 10. do 15. januarja 2018
V sredo bo nad našimi kraji še pihal višinski jugozahodni veter, od četrtka do nedelje pa bomo pod vplivom severovzhodnih vetrov. Tako bo k nam postopno pritekal hladnejši zrak. V ponedeljek se bo Alpam od severozahoda bližala izrazita vremenska fronta.
V sredo in v četrtek bo v zahodni Sloveniji predvidoma deloma jasno, na vzhodnem delu države pa oblačno z občasnimi rahlimi padavinami. Meja sneženja se bo postopno spuščala, vendar verjetno ne prav do nižin. Ob koncu tedna kaže na v glavnem brez padavin vreme, v ponedeljek je že možna sprememba.


Sosednje pokrajine
Danes bo pretežno oblačno, vzhodno od Slovenije pa deloma jasno. V severni Italiji, Istri in v Gorskem Kotarju bo občasno rahlo deževalo ali rosilo. Ponekod bo pihal jugozahodnik.
Jutri bo vzhodno od Slovenije še nekaj jasnine, drugje bo oblačno. Na območju Kvarnerja in v sosednjih krajih Italije bo rahlo deževalo. V Istri in Kvarnerju bo pihal jugo.


Gorski svet
Danes bo v glavnem oblačno in megleno, le vzhodnih Karavankah in na Pohorju bo oblačnosti nekaj manj. V hribih zahodne in južne Slovenije bodo občasno manjše padavine. Meja sneženja bo nad približno 1700 m nad morjem. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa približno -1 °C.

Jutri bo v glavnem oblačno in megleno, le v vzhodnih Karavankah in na Pohorju bo oblačnosti manj. V hribih zahodne in južne Slovenije bodo občasno manjše padavine. Meja sneženja bo nad približno 1800 m. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na višini 2500 metrov pa -2 °C.

Vremenski pojavi na dan 6. januar:
6.1.1947
Jasen in zelo mrzel januarski dan, še posebej jutro. V Žireh se je temperatura zjutraj spustila do minus 24,2 stopinj C, v Stari Fužini v Bohinju so namerili minus 24,0 stopinj C, v Celju minus 23,6 stopinj C, v Ljubljani minus 22,9 stopinj C, na Planini pod Golico minus 22,1 stopinj C in v Ajdovščini minus 15,5 stopinj C.

6.1.1967
Prejšnje popoldne in več kot noči je v Slovenski Istri neobičajno obilno snežilo. V Rakitovcu je zapadlo 40 centimetrov, v Seči 19 centimetrov, v Kopru in Movražu 16 centimetrov, v Kubedu 15 centimetrov in v Strunjanu 10 centimetrov snega.

6.1.1975
V vzhodnem delu Slovenije je bilo po v glavnem hladnem jutru čez dan jasno in za mesec januar zelo toplo. Na Šmartnem na Pohorju se je ogrelo do 18,0 stopinj C, v Svečini in Jeruzalemu v Slovenskih goricah so namerili 16,5 stopinj C, v Slovenskih Konjicah 16,3 stopinj C in v Črnomlju 15,8 stopinj C.

6.1.1999
Za mesec januar izjemno topel in sončen dan v sredogorju in visokogorju. Na meteorološki postaji Vogel (1535 m) se je temperatura povzpela do pomladanskih 15,5 stopinj C, na Rogli (1492 m) do 13,7 stopinj C, na Vojskem nad Idrijo (1067 m) do 10,6 stopinj C in na Kredarici (2514 m) do 9,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Ikermiuarsuk | abc hiker