Ponedeljek, 1. marec 2021, 23:56
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
5.1.2018

Vremenska napoved - 5. januar 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 5. januar 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 5.1.2018Popoldne bo v severovzhodni Sloveniji delno jasno. Drugje bo pretežno oblačno. V zahodni in ponekod v osrednjem delu države bodo občasno manjše padavine. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 12, na severnem delu države približno 5 °C.
Jutri bo v severovzhodni Sloveniji v glavnem jasno, drugje bo zmerno do pretežno oblačno. V nekaterih predelih zahodne Slovenije bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 1 do 8, ob morju in ponekod na severovzhodu približno 10, čez dan bodo najvišje temperature pa od 5 do 12, ob morju in vzhodni Sloveniji do približno 14 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo in ponedeljek bo pretežno oblačno, zlasti ponekod na zahodnem delu države bodo občasno manjše padavine. V nedeljo bo vzhodnih krajih še nekaj sonca. Ponekod bo pihal jugozahodni veter, ob morju jugo. Razmeroma toplo bo. V noči iz ponedeljka na torek se bodo padavine od zahoda razširile nad vso Slovenijo, lahko tudi zagrmi. Ob morju bo še pihal jugo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 9. do 14. januarja 2018
V torek nas bo prešla hladna fronta. V sredo bo nad našimi kraji še pihal višinski jugozahodni veter. Od četrtka do sobote bomo pod vplivom anticiklona s središčem nad Atlantikom. Predvidoma v nedeljo bo anticiklon oslabel.

V torek bo oblačno z dežjem, ki bo proti večeru ponehal. Od srede do sobote bo v glavnem brez padavin in nekoliko hladneje. V nedeljo bodo padavine ponovno verjetnejše.


Sosednje pokrajine
Pretežno oblačno bo, zlasti vzhodno od Slovenije tudi deloma jasno. Zlasti v Istri in v Gorskem Kotarju bodo občasno rahlo deževalo ali rosilo. Ponekod bo pihal jugozahodnik.
Jutri bo vreme podobno. Rahle padavine bodo v krajih severne Italije.


Gorski svet
Danes bo oblačno in zlasti v sredogorju tudi megleno. Vrh oblačnosti bo dopoldne na višini približno 2200 m. Popoldne se bo vrh oblačnosti počasi dvigoval, zlasti v Julijcih bodo občasno bodo manjše padavine. Nekaj jasnine bo na Pohorju in v vzhodnih Karavankah. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodni veter, ki se bo popoldne krepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 2 do 5, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Jutri bo oblačno in megleno. V vzhodnih Karavankah in na Pohorju bo oblačnosti manj. V hribih zahodne in južne Slovenije bodo občasno manjše padavine. Meja sneženja bo nad približno 1600 m. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 2 do 4, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Vremenski pojavi na dan 5. januar:
5.1.1993
Večji del Evrope je bil pod vplivom močnega anticiklona s središčem nad vzhodno Evropo. V Sloveniji je bil tlak, preračunan na morski nivo, izjemno visok; na Letališču Maribor in v Novem mestu se je povzpel do 1048 hPa, v Ljubljani in Murski Soboti do 1047 hPa in v Portorožu do 1038 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Fiesa | hike.uno