Torek, 2. marec 2021, 15:24
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
4.1.2018

Vremenska napoved - 4. januar 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 4. januar 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 4.1.2018Danes bo zmerno do pretežno oblačno. Čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 8, na Primorskem do 10 °C.
Jutri bo v vzhodni Sloveniji občasno delno jasno. Drugje bo pretežno oblačno. Zlasti v hribih zahodne Slovenije bodo občasno manjše padavine. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 1 do 7, v severni Sloveniji približno -2, čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 12, na severnem delu države približno 5 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto in nedeljo bo pretežno oblačno, zlasti ponekod na zahodnem delu države bodo občasno manjše padavine. V vzhodnih krajih bo več sonca. Ponekod bo pihal jugozahodni veter, ob morju jugo. Razmeroma toplo bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 8. do 13. januarja 2018

V začetku bodo naši kraji pod vplivom območja nizkega zračnega tlaka, potem pa se bo nad vzhodne Alpe in Balkan razširilo območje visokega zračnega tlaka. V višinah bo pričel dotekati hladnejši zrak.

V ponedeljek se bodo padavine razširile nad vso Slovenijo, lahko tudi zagrmi. Od torka do sobote bo občasno delno jasno zlasti v zahodni Sloveniji, drugje bo večinoma oblačno vreme. Verjetnost za padavine bo majhna. Ohladilo se bo.


Sosednje pokrajine
Danes bo zmerno do pretežno oblačno. V krajih severno od nas bodo občasne padavine.
Jutri bo pretežno oblačno, zlasti vzhodno od Slovenije tudi deloma jasno. Zlasti v krajih južno in zahodno od nas bodo občasno manjše padavine. Ponekod bo pihal jugozahodnik.


Gorski svet
Danes bo delno jasno, občasno ponekod pretežno oblačno. Oblaki bodo nad vrhovi. Pihal bo rahel do zmeren veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov pa približno -4 °C.

Jutri bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju še delno jasno, drugje bo oblačno in ponekod megleno. V hribih zahodne in južne Slovenije bodo občasno manjše padavine. Meja sneženja bo na približno 1600 m. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Vremenski pojavi na dan 4. januar:
4.1.1971
končalo se je obdobje s pogostim sneženjem, ki se je začelo 27. decembra. V tem obdobju so se vrstili sredozemski cikloni in v nekaterih krajih je vsota višin novozapadlega snega od 27. decembra od 7. ure zjutraj do 4. januarja do 7. ure zjutraj presegla 100 centimetrov. V Mrzli Rupi na Idrijskem je vsota znašala 181 centimetrov, v Zgornjih Poljanah na Notranjskem 168 centimetrov, v Kranjski Gori 144 centimetrov, v Ukancu v Bohinju 134 centimetrov, v Logatcu 133 centimetrov, v Kočevskih Poljanah 103 centimetrov in na Vrhniki 90 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Webcam Veliki Brijun | mangart hike