Petek, 5. marec 2021, 07:53
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
30.1.2018

Vremenska napoved - 30. januar 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > januar > 30. 1. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 30. januar 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 30.1.2018Popoldne bo delno jasno, na zahodnem delu države pa oblačno. Čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 14 °C.
Jutri se bo oblačnost širila v notranjost Slovenije, na severnem delu države in vzhodu bo še nekaj sonca. Ponekod po nižinah bo zjutraj megla. Čez dan bo začel pihati jugozahodnik. Popoldne se bodo v zahodnih krajih pričele pojavljati manjše padavine. Zjutraj bodo najnižje temperature od -4 do 3, na Primorskem od 5 do 7, čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 11°C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo oblačno, zlasti na zahodnem delu države bodo padavine. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo. V noči iz četrtka na petek se bodo padavine okrepile, meja sneženja se bo od severa spustila do nižin. V petek bo oblačno s sneženjem, na Primorskem bo deževalo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 3. do 8. februarja 2018

V soboto se bo ciklon pomikal nad zahodni Balkan. Od nedelje naprej bomo občasno še po vplivom ciklona nad srednjo Evropo in severnim Sredozemljem.

V soboto bo večinoma oblačno vreme s sneženjem, ki bo do večera ponehalo. V nedeljo bo nekoliko več možnosti za sonce, potem pa bo do četrtka prevladovalo oblačno vreme, ponekod v notranjosti bo občasno še lahko naletaval sneg.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo pretežno jasno, ob severnem delu Jadrana pa bo nizka oblačnost.
Jutri bo v krajih zahodno in južno od nas oblačno. V Furlaniji-Julijski krajini in Gorskem Kotarju bo popoldne začelo rahlo deževati. Bolj jasno bo ostalo v krajih severno in vzhodno od nas.


Gorski svet
Danes bo precej jasno. Na Pohorju bo pihal rahel do zmeren severozahodni veter, drugje šibak veter spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov približno -1 °C.

Jutri bo pretežno oblačno, ponekod že megleno, na Pohorju pa še deloma jasno. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov približno -4 °C.

Vremenski pojavi na dan 30. januar:
30.1.1989
Z izjemo Skandinavije in Rusije se je nad Evropo raztezalo območje izrazito visokega zračnega tlaka. Dopoldne je tlak, preračunan na morski nivo, v Sloveniji dosegel najvišjo vrednost: v Ljubljani in Novem mestu 1047 hPa, na Letališču Maribor in v Murski Soboti 1046 hPa, v Novi Gorici 1040 hPa in v Portorožu 1039 hPa.

30.1.1992
Popoldne je bilo predvsem v dolini Soče ob burji za mesec januar zelo toplo. V Novi Gorici se je živo srebro povzpelo do 19,0 stopinj C in v Bovcu do 17,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vranjic | webcam site