Torek, 2. marec 2021, 00:11
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
29.1.2018

Vremenska napoved - 29. januar 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > januar > 29. 1. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 29. januar 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 29.1.2018Popoldne bo precej jasno. V Ljubljanski kotlini, po nižinah jugovzhodne Slovenije in Primorske se bo večji del dneva zadrževala megla ali nizka oblačnost. Čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 14, v krajih z dolgotrajno meglo približno 3 °C.
Jutri bo na Primorskem in Notranjskem oblačno ali megleno, drugje pa bo delno jasno, zjutraj se lahko po nekaterih nižinah zadržuje megla. Zjutraj bodo najnižje temperature od -3 do 4, ob morju približno 7, čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 14 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo se bo oblačnost širila v notranjost Slovenije, na severnem delu države in vzhodu bo še nekaj sonca. Ponekod po nižinah bo zjutraj megla. Čez dan bo začel pihati jugozahodnik. Popoldne se bodo ponekod v zahodnih krajih pričele pojavljati manjše padavine.
V četrtek bo oblačno s padavinami, zvečer in v noči iz četrtka na petek se bo meja sneženja v notranjosti Slovenije predvidoma spustila do nižin.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 2. do 7. februarja 2018

V petek se bo ciklonsko območje umaknilo nad Balkan, nad Alpami se bo v soboto okrepilo območje visokega zračnega tlaka. V nedeljo in ponedeljek bomo pod vplivom ciklona nad srednjo Evropo in severnim Sredozemljem, sredi prihodnjega tedna se bo ponovno krepil anticiklon.

V petek zjutraj bo sneženje ponehalo, od severa se bo jasnilo. V soboto bo večinoma jasno vreme, jutro bo hladno. V nedeljo in ponedeljek bo v glavnem oblačno vreme, možnost za padavine se bo povečala. Sredi prihodnjega tedna pričakujemo v glavnem brez padavin vreme.


Sosednje pokrajine
Precej jasno bo. Zlasti v prvem delu dneva bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost, ki se bo pojavljala tudi ob severnem delu Jadrana.


Gorski svet
Danes bo jasno. Pihal bo rahel veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov približno 3 °C.

Jutri bo precej jasno. Na Pohorju bo pihal rahel do zmeren severozahodni veter, drugje šibak veter spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na višini 2500 metrov približno -2 °C.

Vremenski pojavi na dan 29. januar:
29.1.2002
Popoldne je bilo na severovzhodu in v višjih legah jasno ter za mesec januar izjemno toplo, na nekaterih meteoroloških postajah je bila izmerjena najvišja januarska temperatura od začetka meritev. V Slovenskih Konjicah se je živo srebro povzpelo do pomladanskih 21,4 stopinj C, v Jeruzalemu v Slovenskih goricah so izmerili 19,5 stopinj C, v Velikih Dolencih in Velenju 19,2 stopinj C, v Novi vasi na Blokah 18,3 stopinj C, v Mariboru 17,9 stopinj C, v Sevnem nad Litijo 16,5 stopinj C in na Vojskem nad Idrijo 13,4 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Shetland N | abc hiker