Petek, 5. marec 2021, 09:00
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
28.1.2018

Vremenska napoved - 28. januar 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > januar > 28. 1. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 28. januar 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 28.1.2018Danes bo v krajih z nadmorsko višino nad približno 800 m pretežno jasno. Drugje bo v glavnem oblačno ali megleno, popoldne pa se bo ponekod delno ranebo zjasnilo. Čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 12 °C.
Preko noči bo po nižinah v glavnem ponovno nastala megla.
Jutri bo pretežno jasno. V prvem delu dneva bo po nižinah megla, ki se lahko pojavi tudi ob morju. Zjutraj bodo najnižje temperature približno 0, ob morju 4, čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 16 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek bo na Primorskem in Notranjskem oblačno ali megleno, drugje pa bo delno jasno.
V sredo se bo oblačnost razširila nad večji del Slovenije, le na severovzhodu bo še nekaj sonca. Pihati bo začel jugozahodnik. Popoldne bo ponekod v zahodnih krajih pričelo rahlo deževati.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 1. do 6. februarja 2018

V četrtek bo območje Alp dosegla hladna fronta. V noči iz četrtka na petek bo nad severnim Sredozemljem nastalo ciklonsko območje, ki se bo v petek umikalo nad Balkan. V soboto in nedeljo bomo predvidoma pod vplivom severozahodnih višinskih vetrov, v začetku tedna pa bo nad Sredozemljem nastalo novo ciklonsko območje.

V četrtek bo oblačno s padavinami. Zvečer in v noči iz četrtka na petek se bo v notranjosti Slovenije meja sneženja predvidoma spustila do nižin. Ob koncu tedna bo deloma jasno, v začetku naslednjega tedna pa lahko ponovno pričakujemo padavine, po nižinah deloma dež, deloma sneg.


Sosednje pokrajine
Danes bo na območju Alp precej jasno, drugje bo po nižinah v začetku oblačno ali megleno. Popoldne se bo ponekod prehodno delno zjasnilo.
Jutri bo pretežno jasno. V prvem delu dneva bo po nekaterih nižinah megla, ki se bo pojavljala tudi ob severnem delu Jadrana.


Gorski svet
Danes bo pretežno jasno. Vrh strnjene nizke oblačnosti bo segal do nadmorske višine približno 900 m, nekaj oblačnosti pa bo tudi v sredogorju do približno 1400 m nad morjem. Čez dan bodo oblaki počasi razpadali. V visokogorju bo pihal bo rahel do zmeren severozahodni veter, nižje pa bo veter šibak in spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov približno 0 °C.

Jutri bo precej jasno. Pihal bo v glavnem šibak veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov približno 2 °C.

Vremenski pojavi na dan 28. januar:
28.1.1952
Po koncu obilnega sneženja so zjutraj ponekod, zlasti v severni polovici Slovenije, izmerili najdebelejšo snežno odejo v mesecu januarju po 2. svetovni vojni. V Logu pod Mangartom je višina snega dosegla 164 centimetrov, v Dražgošah so ga namerili 132 centimetrov, v Mojstrani 110 centimetrov, v Logarski Dolini 108 centimetrov, v Bovcu 97 centimetrov, na Mostu na Soči 63 centimetrov, v Mariboru 57 centimetrov in v Radečah pri Zidanem Mostu 50 centimetrov snega. Čez dan se je nebo zjasnilo, zaradi svežega snega ter suhe in hladne zračne mase pa se je v naslednji noči v veliko krajih zelo močno ohladilo. V Šmartnem pri Slovenj Gradcu je temperatura s popoldanskih 0,8 stopinj C do jutra naslednjega dne zdrknila do minus 25,2 stopinj C, v Murski Soboti je bil zabeležen padec z 2,4 stopinj C na minus 22,6 stopinj C, na Rudnem Polju z minus 4,0 stopinj C na minus 29,0 ° in v Celju z 2,3 stopinj C na minus 21,6 stopinj C. V Babnem Polju se je samo od 14. ure popoldne do 21. ure zvečer ohladilo z minus 2,1 stopinj C na minus 20,0 stopinj C!

28.1.1979
Že drugi dan je zaradi narivanja zelo vlažne zračne mase na gorske pregrade ob obilenem jugozahodnem vetru močno deževalo, v visokogorju pa snežilo. V nekaterih krajih je do jutra naslednjega dne padlo preko 500 milimetrov padavin v preteklih 48 urah. Na številnih meteoroloških postajah je bil dosežen rekord v dvodnevni višini padavin, zato je v veliko krajih prišlo do močnih hudourniških poplav! V Ukancu v Bohinju je opazovalec izmeril 541 milimetrov padavin, podobno je bilo v Plužni pri Bovcu s 540 milimetrov padavin, v Kobaridu je padlo 458 milimetrov, na Zgornjem Jezerskem 381 milimetrov, v Mrzli Rupi na Idrijskem 303 milimetrov, v Čepovanu 219 milimetrov, v Lučah v Zgornjesavinjski dolini 218 milimetrov in v Logatcu 201 milimetrov padavin. V istem obdobju je bilo v osrednjem delu Slovenije padavin malo, v nekaterih krajih na vzhodnem delu države pa sploh ni deževalo!

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Momote | photo bing