Ponedeljek, 1. marec 2021, 22:33
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
27.1.2018

Vremenska napoved - 27. januar 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > januar > 27. 1. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 27. januar 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 27.1.2018Popoldne bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več v južni in zahodni Sloveniji. Ponekod v Prekmurju in na Štajerskem se bo še zadrževala megla ali nizka oblačnost. Čez dan bodo najvišje temperature v krajih z dolgotrajno meglo in nizko oblačnostjo na severovzhodu približno 3, drugje od 7 do 13 °C.
Jutri bo ponekod v severnih krajih delno jasno, drugje pa v začetku pretežno oblačno, ponekod v prvem delu dneva tudi megleno. Čez dan se bo oblačnost trgala in popoldne se bo, razen ponekod na Primorskem, v glavnem ranebo zjasnilo. Zjutraj bodo najnižje temperature od -4 do 4, ob morju do 8, čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 14 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo delno jasno. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla, ki se lahko pojavi tudi ob morju. V torek bo v zahodni in deloma osrednji Sloveniji pretežno oblačno, drugje pa bo delno jasno.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 31. januarja do 5. februarja 2018

V sredo bo območje visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo in Alpami oslabelo, vremenska fronta bo od severozahoda do večera dosegla Alpe. V četrtek se bo nad naše kraje od severa razširilo ciklonsko območje, ki bo vplivalo na naše kraje še v petek. Po prehodu hladne fronte bo k nam dotekal hladnejši zrak. Nato se bo v soboto k nam od zahoda ponovno razširilo območje visokega zračnega tlaka.

V sredo bo oblačno, le na severovzhodu bo še nekaj jasnine. Večinoma suho bo. V četrtek se bodo na zahodnem delu države pojavljale padavine, ki se bodo širile nad osrednjo Slovenijo. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. V petek bo oblačno s padavinami. Hladilo se bo, meja sneženja se bo spustila precej nizko, morda ponekod tudi do nižin. Od sobote do ponedeljka bo potem suho in hladno.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo zlasti v krajih zahodno in južno od nas zmerno do pretežno oblačno, drugje pa bo manj oblačnosti. Ponekod v Kvarnerju in Gorskem Kotarju bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Po nižinah vzhodne Avstrije, vzhodne Hrvaške in Madžarske se bo zadrževala megla ali nizka oblačnost.
Jutri zjutraj bo večinoma oblačno ali megleno vreme, čez dan se bo jasnilo. Nekaj več oblačnosti bo ostalo na območju severnega Jadrana.


Gorski svet
Danes bo nad približno 1400 m delno jasno, nižje pa bo ponekod nizka oblačnost. Vrh oblačnosti bo v hribih južnega dela Slovenije segal še višje, lahko tudi do približno 1800 m nadmorske višine. Pihal bo rahel veter v glavnem zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov približno -2 °C.

Jutri bo pretežno jasno, vrh nizke oblačnosti bo v začetku segal do nadmorske višine približno 1200 m, proti jugu tudi višje, v krajih ob meji z Avstrijo pa nizke oblačnosti v glavnem ne bo. Čez dan se bo nizka oblačnost razkrajala. Pihal bo rahel severozahodni veter, ki bo nekoliko izrazitejši na Pohorju ter v vzhodnih Karavankah. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov približno 0 °C.

Vremenski pojavi na dan 27. januar:
27.1.1952
V večjem delu Slovenije je močno snežilo, do jutra naslednjega dne je v enem dnevu v nekaterih krajih zapadlo preko pol metra snega. Pri Domu na Komni so izmerili 65 centimetrov, v Kočevski Reki in Veliki Račni pri Grosupljem 62 centimetrov, v Poljanah nad Škofjo Loko, Žireh in Špitaliču pod Menino planino 60 centimetrov, v Ljubljani 53 centimetrov in na Zgornjem Jezerskem 52 centimetrov novega snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Dangjin | izlet