Sobota, 27. februar 2021, 04:04
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
26.1.2018

Vremenska napoved - 26. januar 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > januar > 26. 1. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 26. januar 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 26.1.2018Popoldne bo pretežno oblačno, na vzhodnem delu države in ob morju tudi deloma jasno. Ponekod v goratih predelih zahodne Slovenije bo občasno rahlo deževalo. Še bo pihal jugozahodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 14 °C.
Jutri bo pretežno oblačno, na vzhodnem delu države in severu občasno tudi delno jasno. Zlasti v višjih predelih zahodne Slovenije bo občasno rahlo deževalo. Zjutraj bodo najnižje temperature od -2 do 7, čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 14 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo v začetku pretežno oblačno, na vzhodnem delu države bo ponekod v prvem delu dneva megla. Čez dan se bo oblačnost trgala. V ponedeljek bo delno jasno, zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla, ki se lahko pojavi tudi ob morju.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 30. januarja do 4. februarja 2018

V torek in sredo bomo še pod vplivom obsežnega območja visokega zračnega tlaka s središčem nad zahodno Evropo. V četrtek se bo nad naše kraje od severa razširilo ciklonsko območje, ki bo vplivalo na naše kraje še v petek. Nato se bo v soboto k nam od zahoda ponovno razširilo območje visokega zračnega tlaka.

V torek bo delno jasno, po kotlinah bo zjutraj možna megla. Na zahodnem delu države se bo že nebo pooblačilo, zapihal bo jugozahodnik. V sredo bo oblačno in še v glavnem brez padavin. V četrtek in petek se bo verjetnost za padavine povečala. Postopno bo nekoliko hladneje. Za vikend bo ponovno več sonca.


Sosednje pokrajine
Danes bo v glavnem oblačno, več jasnine bo v krajih vzhodno od nas. Na območju Kvarnerja in v hribih severne Italije bo občasno rahlo deževalo. Še bo pihal jugozahodnik.
Jutri bo zlasti v krajih zahodno in južno od nas pretežno oblačno, v krajih severno in vzhodno od nas pa občasno tudi delno jasno. Zlasti ponekod v Istri in Kvarnerju bo občasno rahlo deževalo.


Gorski svet
Danes bo v glavnem oblačno ter ponekod tudi megleno. Zlasti v hribih zahodne polovice Slovenije bodo občasne manjše padavine. Pihal bo v glavnem šibak do zmeren veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov približno -2 °C.

Jutri bo na severnem delu države, deloma jasno, drugje v glavnem oblačno ter ponekod tudi megleno. Zlasti v hribih zahodne polovice Slovenije bodo občasne manjše padavine. Pihal bo v glavnem šibak do zmeren veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov približno -2 °C.

Vremenski pojavi na dan 26. januar:
26.1.1945
V nekaterih krajih v višje ležečih predelih je izjemno močno snežilo, od 7. ure zjutraj tega do 7. ure zjutraj naslednjega dne se je snežna odeja odebelila za približno 1 meter! Na Planini pod Golico so zjutraj namerili 76 centimetrov, čez 24 ur pa 163 centimetrov visoko snežno odejo, v Kranjski Gori je višina snežne odeje narasla za 60 centimetrov, v Slovenj Gradcu za 43 centimetrov in na Bledu za 42 centimetrov.

26.1.1954
Jutro je bilo predvsem v severni in severozahodni Sloveniji zelo mrzlo in tudi čez dan je temperatura ostala globoko pod lediščem. Na Rudnem polju na Pokljuki se je ohladilo do minus 31,0 stopinj C, v Stari Fužini v Bohinjski dolini so namerili minus 24,5 stopinj C, v Vogljah pri Šenčurju minus 23,6 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu minus 23,3 stopinj C in na Zgornjem Jezerskem minus 23,1 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Denmark | forum