Ponedeljek, 1. marec 2021, 22:36
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
25.1.2018

Vremenska napoved - 25. januar 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > januar > 25. 1. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 25. januar 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 25.1.2018Popoldne bo oblačnost od zahoda naraščala, nekaj sonca bo še na severnem delu države in vzhodu države. Krepil se bo jugozahodnik. Zlasti v višjih predelih zahodne Slovenije bo začelo rahlo deževati. Čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 13, na severozahodu približno 5 °C.
Jutri bo pretežno oblačno, v prvem delu dneva ponekod na Primorskem tudi megleno. Ponekod v zahodni polovici države bo občasno rahlo deževalo. Še bo pihal jugozahodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature od 3 do 7, v zatišnih legah severne Slovenije približno 0, čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 13 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo pretežno oblačno, na vzhodnem delu države tudi delno jasno. Zlasti v višjih predelih zahodne Slovenije bo občasno rahlo deževalo. V nedeljo bo v začetku pretežno oblačno, čez dan se bo oblačnost trgala.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 29. januarja do 3. februarja 2018

Od ponedeljka do srede bomo pod vplivom obsežnega območja visokega zračnega tlaka s središčem nad zahodno Evropo. V četrtek se bo nad naše kraje od severa razširilo ciklonsko območje, ki bo vplivalo na naše kraje še v petek. Nato se bo k nam od zahoda ponovno razširilo območje visokega zračnega tlaka.

V ponedeljek bo delno jasno, po kotlinah je zjutraj možna megla. V torek se bo na zahodnem delu države že nebo pooblačilo, zapihal bo jugozahodnik. Od srede do petka se verjetnost za padavine poveča. Postopno bo nekoliko hladneje.


Sosednje pokrajine
Popoldne se bo zlasti v krajih zahodno in južno od nas nebo pooblačilo, drugje bo še delno jasno. V Gorskem Kotarju bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik.
Jutri bo v glavnem oblačno, več jasnine bo v krajih vzhodno od nas. Na območju Kvarnerja in v hribih severne Italije bo občasno rahlo deževalo. Še bo pihal jugozahodnik.


Gorski svet
Danes se bo nebo pooblačilo v zahodnih Julijcih ter hribih Notranjske in severne Primorske, popoldne tudi v zahodnih in osrednjih Karavankah. Ponekod v hribih zahodne Slovenije bo popoldne začelo rahlo deževati. Pihal bo v glavnem zmeren zahodni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 2 do 5, na višini 2500 metrov od 0 do 2 °C.

Jutri bo v glavnem oblačno ter ponekod tudi megleno. Zlasti v hribih zahodne polovice Slovenije bodo občasne manjše padavine. Pihal bo v glavnem šibak do zmeren veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov približno -2 °C.

Vremenski pojavi na dan 25. januar:
25.1.2001
V dobršnem delu Slovenije so bile padavine za mesec januar izjemno obilne, v veliko krajih so zjutraj naslednjega dne izmerili najvišjo 24 urno višino padavin od začetka meritev. Na Lokvah na Trnovski planoti je padlo 136 milimetrov, v Podgradu pri Ilirski Bistrici 97 milimetrov, v Postojni 87 milimetrov, v Žireh 82 milimetrov, na Gomilskem pri Polzeli 71 milimetrov, v Zgornjem Tuhinju 68 milimetrov, v Ljubljani 58 milimetrov in v Laškem 46 milimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Jacksonville | monte