Petek, 5. marec 2021, 07:44
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
22.1.2018

Vremenska napoved - 22. januar 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > januar > 22. 1. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 22. januar 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 22.1.2018Popoldne bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, občasno ponekod pretežno oblačno in v glavnem brez padavin. Ponekod bo zapihal jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 6, na Primorskem do 10 °C.
Preko noči bo zmerno do pretežno oblačno, proti jutru lahko v severovzhodni Sloveniji pade kakšna kaplja dežja. Zjutraj bodo najnižje temperature od -5 do 1, ob morju približno 3 °C.
Jutri bo v glavnem jasno, zlasti v severovzhodni Sloveniji občasno zmerno do pretežno oblačno. Čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 8, na Primorskem do 11 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo bo precej jasno. V četrtek se bo nebo pooblačilo, v zahodnih krajih bo zvečer začelo rahlo deževati. Nekaj sonca bo na vzhodnem delu države. Pihal bo jugozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 26. do 31. januarja 2018

V petek bo nad severnim Sredozemljem plitvo ciklonsko območje, ki bo na vreme pri nas vplivalo tudi v soboto. V nedeljo se bo nad Alpami okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo sredi prihodnjega tedna pričelo slabeti.

V petek in soboto bo oblačno, nekaj jasnine bo le v vzhodni Sloveniji. Zlasti v zahodni polovici države bo občasno deževalo. V nedeljo, ponedeljek in verjetno še v torek bo brez padavin, sredi prihodnjega tedna pa se bo verjetnost za padavine znova povečala. Še bo razmeroma toplo za ta letni čas.


Sosednje pokrajine
Danes bo zmerno, občasno tudi pretežno oblačno, v krajih južno in vzhodno od nas bo več sonca. Ponekod v Alpah bo rahlo snežilo.
Jutri bo jasno, nekoliko več oblačnosti bo v krajih vzhodno in severno od nas.


Gorski svet
Danes bo zmerno do pretežno oblačno, oblaki bodo nad vrhovi. Občasno bo ponekod naletaval sneg. Pihal bo rahel do zmeren veter zahodnih smeri. Postopno se bo otoplilo, na 1500 m bo zjutraj približno -6, zvečer -1, na višini 2500 metrov zjutraj približno -12, zvečer pa -7 °C.

Jutri bo precej jasno, v vzhodnih Karavankah in na Pohorju občasno zmerno oblačno. Pihal bo rahel do zmeren severozahodni do severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov približno -7 °C.

Vremenski pojavi na dan 22. januar:
22.1.1910
Neobičajno močno sneženje v zahodnem delu Slovenije, ki se je začelo prejšnji dan, je ponehalo. Po nižinah je bilo zjutraj dan prej še kopno, zjutraj naslednjega dne pa so v Žireh namerili 92 centimetrov, v Cerknici 75 centimetrov, v Škofji Loki 70 centimetrov, v Kranju 65 centimetrov in v Postojni 50 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Douglas | abc hiker