Torek, 2. marec 2021, 15:39
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
19.1.2018

Vremenska napoved - 19. januar 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > januar > 19. 1. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 19. januar 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 19.1.2018Popoldne bo pretežno oblačno. Na severnem delu države in zahodu bo v glavnem suho, drugje bodo občasno padavine, nekoliko več jih bo v južni in jugovzhodni Sloveniji. Meja sneženja bo med 800 in 1000 metri nadmorske višine, zvečer pa se bo ponekod v jugovzhodni Sloveniji spustila do nižin. V večjem delu države bo zapihal severovzhodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 8, ob morju in na jugovzhodu do 12 °C.
Jutri se bo delno zjasnilo, v prvem delu dneva bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. Zvečer se bo od zahoda prehodno nebo pooblačilo. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od -7 do 0, na Primorskem od 1 do 4 °C, čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 7, na Primorskem do 9 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz sobote na nedeljo bodo zlasti v južni Sloveniji manjše padavine. V nedeljo bo delno jasno, ponekod bo pihal okrepljen severnik.
V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno in suho vreme.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 23. do 28. januarja 2018

Naši kraji bodo v glavnem v območju visokega zračnega tlaka. S severozahodnimi vetrovi bo pritekal postopno toplejši in suh zrak. Ob koncu tedna nas bo prešla oslabljena fronta.
Od torka do četrtka bo v glavnem jasno, v prvem delu dneva bo po nekaterih nižinah megla. V petek in soboto bo oblačno z občasnim dežjem, v nedeljo pa suho vreme.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v krajih zahodno od nas delno jasno, drugje pa v glavnem oblačno s krajevnimi padavinami, več jih bo v krajih južno od nas, v osrednjem delu Hrvaške se bo meja sneženja zvečer spustila do nižin. Ob severnem delu Jadrana bo pihal jugo, zvečer bo prehodno zapihala burja.
Jutri se bo povsod ranebo zjasnilo, po nižinah Hrvaške bo zjutraj nastala megla ali nizka oblačnost. Popoldne bo več oblačnosti v krajih zahodno od nas.


Gorski svet
Danes bo oblačno, ponekod tudi megleno, občasno se bodo pojavljale padavine. Meja sneženja bo med 800 in 1000 m nadmorske višine. V Zahodnih Julijskih Alpah bo v glavnem brez padavin. Zjutraj bo pihal okrepljen jugozahodni veter, ki bo čez dan slabel, popoldne bo pihal šibek do zmeren veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov pa približno -6 °C. Popoldne se bo hladilo.

Jutri bo v glavnem jasno, nekoliko več oblačnosti bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju. Pihal bo rahel severozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -4, na višini 2500 metrov približno -11 °C.

Vremenski pojavi na dan 19. januar:
19.1.1965
Čez dan je Slovenijo prešel globok sredozemski ciklon. V Kopru je tlak, preračunan na morski nivo, ob 14. uri znašal 986 hPa, v Ljubljani 990 hPa, v Novem mestu 991 hPa in v Mariboru 992 hPa.

19.1.1987
Sneženje, ki je bilo najobilnejše na Štajerskem in v Prekmurju je oslabelo in v noči na 20. mesec januar ponehalo. Že 19. januarja zjutraj pa so v večjem delu severovzhodne Slovenije izmerili najvišjo januarsko snežno odejo po letu 1950. Na Strojni na Koroškem so namerili 109 centimetrov, v Dravogradu 74 centimetrov, v Velikih Dolencih na Goričkem 66 centimetrov, na Pragerskem 53 centimetrov, v Lendavi 50 centimetrov in v Murski Soboti 44 centimetrov snega.

19.1.2007
V višinah je pihal močan severozahodnik, ki je v nekaterih krajih kot fen segel do dolin in nižin - tam je bil dan izjemno topel, izmerjene so bile tudi rekordno visoke temperature. V Metliki se je segrelo do 19,5 stopinj C, v Kočevju so izmerili 18,4 stopinj C, na Planini pod Golico 15,0 stopinj C in v Ratečah 14,5 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Greifswald | razgled