Torek, 2. marec 2021, 00:17
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
18.1.2018

Vremenska napoved - 18. januar 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > januar > 18. 1. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 18. januar 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 18.1.2018Popoldne bo pretežno jasno. Pihal bo jugozahodni veter, ki se bo še nekoliko okrepil. Čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 11 °C.
Preko noči se bo nebo pooblačilo, le na severnem delu države bo še nekaj jasnine. Še bo pihal jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 2 do 7, v alpskih dolinah do -3 °C.
Jutri dopoldne se bo povsod nebo pooblačilo. Na zahodnem delu države bo v glavnem suho, drugje bodo občasno padavine. Meja sneženja bo med 800 in 1000 metri nadmorske višine. Zvečer se bo spustila do približno 500 metrov, v jugovzhodni Sloveniji lahko do nižin. V začetku bo v južni Sloveniji še pihal jugozahodnik, popoldne bo v večjem delu države prehodno zapihal severovzhodni veter. Čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 7, ob morju in na jugovzhodu do 11 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto se bo delno ranebo zjasnilo, zjutraj bo po nekaterih nižinah nastala megla. V nedeljo bo večinoma pretežno jasno vreme. V severni Sloveniji bo pihal severnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 21. do 26. januarja 2018
Ciklon se bo v nedeljo pomaknil nad južni Balkan. Nad srednjo Evropo se bo krepilo območje visokega zračnega tlaka. V začetku prihodnjega tedna je razvoj vremena še precej negotov, vendar je nekoliko bolj verjetno, da bodo naši kraji pod vplivom visokega zračnega tlaka.

V nedeljo bo v glavnem brez padavin, občasno bo jasno. V prvi polovici prihodnjega tedna bo verjetnost za padavine majhna. temperature bodo primerne letnemu času.


Sosednje pokrajine
Danes bo v glavnem jasno, sredi dneva in popoldne se bo v krajih severno in vzhodno od nas zmerno nebo pooblačilo. Čez dan bo pihal jugozahodnik.
Jutri bo v krajih zahodno od nas delno jasno, drugje bo v glavnem oblačno s krajevnimi padavinami. Ob severnem delu Jadrana bo pihal jugo, zvečer bo zapihala burja.


Gorski svet
Danes bo precej jasno. Dopoldne bo pihal zmeren, popoldne zmeren do močan veter zahodne smeri. Sredi dneva bo na višini 1500 metrov bo temperatura od -3 do 0 °C, na višini 2500 metrov pa približno -6 °C.

Jutri zjutraj bo v gorah severne Slovenije še delno jasno. Čez dan se bo nebo pooblačilo, občasno se bodo pojavljale padavine. Meja sneženja bo med 800 in 1000 m nadmorske višine. V Zahodnih Julijskih Alpah bo v glavnem brez padavin. Zjutraj bo še pihal zmeren jugozahodnik, ki bo čez dan ponehal. Popoldne bo prehodno zapihal šibak do zmeren veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov pa približno -6 °C. Popoldne se bo hladilo.

Vremenski pojavi na dan 18. januar:
18.1.2000
Po mrzlem jutru se je čez dan ob sončnem in vetrovnem vremenu v nekaterih krajih izjemno močno segrelo. Na Letališču Brnik se je temperatura z jutranjih minus 10,1 stopinj C povzpela do 12,6 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu z minus 10,6 stopinj C do 9,1 stopinj C, v Lescah z minus 8,0 stopinj C do 11,5 stopinj C, v Postojni z minus 10,2 stopinj C do 8,2 stopinj C, in v Ljubljani z minus 5,8 stopinj C do 12,4 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Eucla | forum