Petek, 5. marec 2021, 07:19
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
16.1.2018

Vremenska napoved - 16. januar 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > januar > 16. 1. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 16. januar 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 16.1.2018Popoldne bo na severovzhodu delno jasno, drugje pretežno oblačno. Zlasti v zahodni polovici države bodo občasno še rahle padavine. Jugozahodnik se bo okrepil. Čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 6, na vzhodnem delu države in na Primorskem do 10 °C.
Preko noči bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami. Jugozahodni veter bo oslabel. Zjutraj bodo najnižje temperature od -4 do 3, ob morju do 6 °C.
Jutri bo spremenljivo oblačno. Pojavljale se bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Ponekod bo pihal severozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 7, na Primorskem do 11 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo večino dneva precej jasno. Zapihal bo jugozahodni veter. V noči iz četrtka na petek se bo od zahoda nebo pooblačilo. V petek čez dan se bodo začele pojavljati padavine, ki se bodo popoldne krepile, meja sneženja se bo proti večeru spuščala.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 20. do 25. januarja 2018

V soboto se bo nad severnim Sredozemljem poglobil ciklon, ki se bo nedeljo pomaknil nad Balkan. Nad srednjo Evropo se bo krepilo območje visokega zračnega tlaka. V začetku prihodnjega tedna je razvoj vremena še precej negotov, vendar je nekoliko bolj verjetno, da bodo naši kraji pod vplivom visokega zračnega tlaka.

V soboto bo občasno snežilo. V nedeljo čez dan pričakujemo razjasnitev. V prvi polovici prihodnjega tedna bo verjetnost za padavine majhna. Temperature bodo primerne letnemu času.


Sosednje pokrajine
Danes bo v Furlaniji-Julijski krajini, ob severnem delu Jadrana in v zahodni Hrvaški oblačno. Pojavljale se bodo padavine, po nižinah ter ob morju bo v glavnem deževalo, vendar bo meja sneženja v začetku nizko, čez dan pa se bo dvignila. Proti vzhodu bo delno jasno. Ponekod na Madžarskem in na Hrvaškem se bo čez dan krepil jugozahodni veter.
Jutri bo spremenljivo oblačno z vmesnimi sončnimi obdobji. Pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma plohe in zlasti na območju Jadrana posamezne nevihte. Pihal bo severozahodni veter.


Gorski svet
Danes bo na Pohorju deloma jasno, zlasti v zahodni polovici države pa v glavnem pretežno oblačno z občasnimi rahlimi padavinami. Meja sneženja bo v glavnem med 500 in 800 m nadmorske višine. Pihal bo zmeren do močan, v visokogorju tudi zelo močan jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura od -2 do 2, na višini 2500 metrov pa približno -4 °C.


Jutri bo spremenljivo oblačno. Nastajale bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Pihal bo v glavnem zmeren severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov pa približno -4 °C.

Vremenski pojavi na dan 16. januar:
16.1.1960
Po sneženju so zjutraj v nekaterih krajih na jugozahodnem delu države namerili neobičajno veliko višino snežne odeje. Na Kozini je bilo 38 centimetrov, v Ilirski Bistrici 32 centimetrov, v Neblem v Goriških brdih 20 centimetrov in v Ajdovščini 16 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog Hampyeong | lana