Torek, 2. marec 2021, 14:21
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
15.1.2018

Vremenska napoved - 15. januar 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > januar > 15. 1. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 15. januar 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 15.1.2018Popoldne bo na Primorskem precej jasno, proti večeru pa se bo nebo pooblačilo. Drugje se bo počasi začelo jasniti, marsikje pa bo oblačnost vztrajala do večera. Čez dan bodo najvišje temperature od -1 do 3, na Primorskem do 9 °C.
Preko noči se bo od od zahoda prehodno povsod nebo pooblačilo, v zahodnih in ponekod v osrednjih ter južnih krajih se bodo začele pojavljati rahle padavine. Razen ob morju bo rahlo snežilo, do jutra se bo meja sneženja že nekoliko zvišala. Ponekod bo začel pihati jugozahodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature od -5 do 1, ob morju približno 5 °C.
Jutri bo zlasti na severovzhodu še delno jasno, drugje pa pretežno oblačno. Zlasti v zahodni in deloma južni ter osrednji Sloveniji bodo občasno padavine. Po nižinah bo v glavnem deževalo. Jugozahodnik se bo okrepil. Popoldne bodo padavine prehodno slabele. Čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 6, na vzhodnem delu države in na Primorskem do 10 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma plohami in posameznimi nevihtami. Padavine bodo proti večeru ponehale. Pihal bo veter spremenljive smeri. V četrtek bo pretežno jasno, proti večeru se bo nekoliko nebo pooblačilo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 19. do 24. januarja 2018

V petek bo nad severno polovico Evrope območje nizkega zračnega tlaka. Hladna fronta se bo od severozahoda bližala Alpam in pred njo bo k nam od jugozahoda dotekal vlažen in nekoliko toplejši zrak. V soboto bo nad severnim Sredozemljem nastal ciklon, vremenska fronta se bo zato le počasi pomikala čez naše kraje. V nedeljo se bo nad srednjo Evropo okrepilo območje visokega zračnega tlaka, k nam bo od severovzhoda dotekal hladnejši zrak. Pod vplivom tega anticiklona bomo ostali vsaj do srede.

V petek se bodo na zahodnem delu države začele pojavljati padavine, ki se bodo popoldne razširile nad vso Slovenijo. Po nižinah bo deževalo. V noči na sobot se bo hladilo, meja sneženja se bo postopno spustila do nižin. Občasno bo snežilo še do nedelje zjutraj. V ponedeljek, torek in sredo bo predvidoma suho in hladno vreme.


Sosednje pokrajine
Danes bo v začetku pretežno oblačno, ob Jadranu ter v sosednjih krajih Italije pa bo pretežno jasno. Popoldne se bo počasi jasnilo, oblačnost pa se bo povečala ob Jadranu.
Jutri bo v Furlaniji-Julijski krajini, ob severnem delu Jadrana in v zahodni Hrvaški oblačno. Pojavljale se bodo padavine, po nižinah ter ob morju bo v glavnem deževalo, vendar bo meja sneženja v začetku nizko, čez dan pa se bo dvignila. Proti vzhodu bo delno jasno. Ponekod na Madžarskem in na Hrvaškem se bo čez dan krepil jugozahodni veter.


Gorski svet
Danes bo v začetku oblačno vendar se bo vrh oblačnosti hitro zniževal, tako da bo v visokogorju že dopoldne precej jasno. Popoldne se bo jasnilo tudi v sredogorju. Dopoldne bo pihal rahel veter severozahodne smeri, v sredogorju šibak vzhodni veter, popoldne pa jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -6, na višini 2500 metrov pa približno -10 °C.


Jutri bo oblačno in megleno, le na Pohorju ter v vzhodnih Karavankah bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zlasti v Julijskih Alpah ter v hribih Notranjske in severne Primorskem bodo občasno padavine. Meja sneženja bo v glavnem med 500 in 800 m nadmorske višine. Pihal bo zmeren do močan, v visokogorju tudi zelo močan jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura od -2 do 2, na višini 2500 metrov pa približno -4 °C.

Vremenski pojavi na dan 15. januar:
15.1.1985
Zjutraj so zlasti v zahodni in severozahodni Sloveniji zabeležili veliko dvodnevno vsoto višin novega snega. Vsota višin novega snega, ki so jo izmerili 14. in 15. januarja zjutraj, je na padavinski postaji Na Stanu na Idrijskem znašala 97 centimetrov, na Voglu 95 centimetrov, v Zgornji Radovni 85 centimetrov, v Bovcu 78 centimetrov, na Planini pod Golico 68 centimetrov in v Volčjem Potoku pri Kamniku 62 centimetrov.

15.1.1987
Sneženje je ponehalo, to ali zjutraj naslednjega dne so v večjem delu zahodne in osrednje Slovenije namerili najvišjo snežno odejo v mesecu januarju v zadnjih desetletjih. V Stari Fužini v Bohinju so namerili 136 centimetrov, v Lučinah nad Polhovim Gradcem 130 centimetrov, v Logatcu 111 centimetrov, v Ljubljani in Senožečah na Krasu 89 centimetrov, v Moravčah 88 centimetrov, v Kobaridu 86 centimetrov, v Postojni 75 centimetrov, v Velenju 65 centimetrov, v Ilirski Bistrici 48 centimetrov in v Vipavi 32 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Ben Khlil | bivak